Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sergi Sirvent Octopussy Trio plays Clusters 12è Cicle de Jazz https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Sergi Sirvent Octopussy Trio plays Clusters

12è Cicle de Jazz
.

CLUSTER és un concepte amb diversos significats, segons si estem en el camp de la informàtica, astronomia, genètica, química o música. En el cas de la música, un clúster o clúster tonal (de l'anglès cluster, "raïm" de notes) és un acord musical compost d'almenys 3 semitons cromàtics consecutius diferents (per exemple, les notes do, do♯, re, re♯, mi i fa , sonant alhora).

Sergi Sirvent ha escrit una suite de 8 composicions basant-se en la sonoritat dels “clusters” i afegeix una novena composició a la suite, anomenada Supercluster. Aquesta fa referència a un terme astronòmic i significa la suma de diverses galàxies. Per tancar el repertori escriu i inclou Ataràxia (concepte desenvolupat pel corrent filosòfic dels epicures, els estoics i els escèptics a l'antiga Grècia) i Intersticis perquè són peces on també apareixen clusters sonors.

Després publicar el seu primer àlbum a trio Cants Lliures (Selffish Records / 2021) amb aquest trio tan especial ─que va ser la base rítmica de l'octet que va muntar Sirvent el 2012, els Octopussy Cats─ ara el trio comença una segona aventura amb una proposta totalment diferent.

Un viatge trepidant a través d'un jazz molt contemporani on la composició pren un relleu destacat i on la preciosa i personal sonoritat de la guitarra baixa de Jordi Gaspar ─encara que si hi ha dues peces amb contrabaix─ ofereix la tímbrica ideal al trio per poder escoltar amb nitidesa la suma de notes juntes (doblegant i completant al piano) que donen lloc a acords inimaginables.

  • Sergi Sirvent, piano i composicions
  • Jordi Gaspar, contrabaix i baix elèctric
  • Jordi Gardeñas, bateria

Etiquetes