Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

244 persones s’inscriuen a les càpsules formatives virtuals de l’Ateneu La programació, que permet fer un tastet de diverses matèries, ha arrencat aquest dilluns amb la proposta “Escriure una pintura” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

244 persones s’inscriuen a les càpsules formatives virtuals de l’Ateneu

La programació, que permet fer un tastet de diverses matèries, ha arrencat aquest dilluns amb la proposta “Escriure una pintura”

L’Ateneu es manté tancat per prevenir la Covid-19 però ofereix una àmplia programació virtual (foto: Ajuntament de Rubí).
L’Ateneu es manté tancat per prevenir la Covid-19 però ofereix una àmplia programació virtual (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ateneu Municipal ha encetat aquest dilluns la seva nova programació de formació virtual. L’equipament ha rebut 244 sol·licituds d’inscripció per a les onze càpsules que tindran lloc durant el mes de juny, superant amb escreix les previsions inicials. Els cursos Farmaciola natural, Filosofia i cinema: la ciència ficció i el transhumanisme, Cosmètica natural i Les eines de l’escriptor: un primer tast han exhaurit totes les vacants i, per aquest motiu, ja s’està estudiant ampliar-ne la capacitat per poder donar cabuda a les persones que han quedat en llista d’espera.

La majoria d’inscrits són veïns i veïnes de Rubí però també s’han rebuts sol·licituds d’altres municipis del Vallès, de Barcelona i fins i tot de Granada.

Les càpsules formatives que proposa l’Ateneu són sessions gratuïtes amb una durada aproximada d’una hora i mitja que es poden seguir a través de l’aplicació de videoconferència Google Meet. Estan impartides pel professorat de sempre i altre que s’hi ha anat incorporant aquesta primavera.

La formació abasta un ampli ventall de temàtiques. La voluntat de l’Ateneu és que actuïn com a introducció dels cursos que es programaran a l’equipament en els propers trimestres. Les càpsules són les següents: Escriure una pintura (8 de juny), Iniciació a l’escriptura de guió (9 de juny), Farmaciola natural (10 de juny), Introducció a la tècnica fotogràfica (11 de juny), Joan Miró i les constel·lacions (12 de juny), Les eines de l’escriptor: un primer tast (15 de juny), Filosofia i cinema: la ciència ficció i el transhumanisme (16 de juny), Cosmètica natural (17 de juny), Diferència entre fotografia i obra fotogràfica (18 de juny), La figura de Lluís Muncunill i el Modernisme a Rubí (19 de juny), i Feldenkrais (22 de juny).

Amb aquesta nova proposta, l’Ateneu amplia l’oferta de tallers i conferències virtuals d’aquest confinament i recupera un dels puntals de la seva programació habitual, la formació, sempre sota la premissa que la cultura no es pot aturar.