Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de Rubí Formació desenvolupen un kit fotovoltaic que combat la pobresa energètica El sistema l’estan creant dins el curs Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques amb l’objectiu d’ajudar persones que tenen tallat el subministrament elèctric o que tenen problemes per pagar-lo https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Alumnes de Rubí Formació desenvolupen un kit fotovoltaic que combat la pobresa energètica

El sistema l’estan creant dins el curs Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques amb l’objectiu d’ajudar persones que tenen tallat el subministrament elèctric o que tenen problemes per pagar-lo

Els alumnes han presentat recentment el seu treball.
Els alumnes han presentat recentment el seu treball

Alumnes del curs Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques, que imparteix l’Ajuntament a través de Rubí Formació, estan desenvolupant un projecte consistent en el disseny i muntatge d’un kit fotovoltaic. La iniciativa, que s’emmarca en el Projecte europeu de rehabilitació energètica Rehab3, concilia les finalitats formatives amb la possibilitat d’ajudar les persones en situació de pobresa energètica.

El curs Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques és una de les dotze accions incloses durant aquest any al programa Formació d’Oferta en Àrees Professionals Prioritàries (FOAP), subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. El curs, que va iniciar-se el passat 18 d’abril, consta de 550 hores, que es reparteixen en 420 hores teòriques, 10 de formació complementària i 120 de pràctiques professionals no laborals.

Dins d’aquesta acció, els alumnes han de dissenyar i muntar tres kits fotovoltaics diferents: una instal·lació petita que permeti que usuaris que tenen el subministrament tallat per la companyia puguin disposar d’una quantitat d’energia suficient per poder cobrir necessitats bàsiques ─nevera i cinc bombetes─; un sistema una mica més potent que, en les mateixes circumstàncies, faciliti el funcionament de diversos punts de llum i aparells ─quatre punts de llum, microones i nevera─; i un darrer kit pensat perquè usuaris que sí disposen de subministrament però que tenen problemes per pagar-lo puguin reduir el seu cost.

Els participants en aquesta acció formativa han presentat recentment el disseny, dimensionat i pressupost dels seus kits. En un segon mòdul del curs, que tindrà lloc des d’ara i fins al mes d’octubre, hauran de muntar un prototip d’aquestes instal·lacions.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha destacat l’interès d’aquesta proposta que, a banda d’oferir “una formació especialitzada i una sortida laboral als alumnes, connecta directament amb les polítiques està desenvolupant l’Ajuntament tant en matèria d’eficiència energètica ─a través del projecte Rubí Brilla─ com de cohesió social. La pobresa energètica és un dels problemes més greus derivats de la crisi; que es posin en marxa projectes imaginatius que ajudin a combatre-la és una gran notícia”.

El programa FOAP té com a objectius oferir una formació ajustada les necessitats del mercat laboral, afavorir la productivitat i competitivitat de les empreses, i millorar la qualificació i la promoció de les persones treballadores del municipi. Aquest 2016, l’Ajuntament de Rubí ha obtingut una subvenció de 435.616,50 € per a la realització de les accions formatives incloses en aquest programa.