Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de Rubí perfeccionen els seus coneixements sobre reciclatge gràcies a una exposició interactiva La mostra, elaborada per l’Ajuntament amb la col·laboració d’Ecovidrio i Ecoembes, estarà disponible a tots els centres educatius que la sol·licitin https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Alumnes de Rubí perfeccionen els seus coneixements sobre reciclatge gràcies a una exposició interactiva

La mostra, elaborada per l’Ajuntament amb la col·laboració d’Ecovidrio i Ecoembes, estarà disponible a tots els centres educatius que la sol·licitin

Alumnes de l’Escola Regina Carmeli visitant l’exposició (foto: Ajuntament de Rubí).
Alumnes de l’Escola Regina Carmeli visitant l’exposició (foto: Ajuntament de Rubí)

El Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament ha elaborat una exposició interactiva amb l’objectiu que l’alumnat de Rubí pugui aprofundir en els seus coneixements sobre el reciclatge i la correcta separació dels residus. La mostra consta de 7 plafons amb jocs i propostes participatives per tal que els i les alumnes puguin posar a prova els seus coneixements sobre aquesta matèria.

4 dels 7 plafons estan dedicats a diferents fraccions de residus ─paper i cartró, orgànica, vidre i envasos─. Així, es plantegen jocs com ara cercar les diferències entre dues imatges similars, tot detectant quins residus no van al contenidor del vidre i a quin contenidor s’haurien d’haver dipositat. El plafó conté les respostes amagades sota unes solapes, de tal manera que l’alumnat pot descobrir la resposta correcta just després d’haver reflexionat la pregunta. A l’exposició, els nois i noies també trobaran una sopa de lletres i altres jocs per aprendre tot jugant.

Un altre dels plafons fa referència a l’impacte dels residus quan aquests arriben al medi natural. En aquest cas, els i les alumnes han de connectar, a través d’uns cordills, cada residu amb el temps que aquest tarda a degradar-se.

També hi ha un plafó dedicat als impropis, és a dir, aquells residus que van a parar al contenidor que no els pertoca i quines dificultats genera això a l’hora de fer-ne el reciclatge.

I, per últim, n’hi ha un altre que mostra als nois i noies que els envasos molt sovint ens ofereixen pistes d’on s’han de llençar, amb l’objectiu de facilitar la correcta separació.

A l’hora de realitzar l’exposició, l’Ajuntament ha comptat amb una subvenció d’Ecovidrio ─entitat sense ànim de lucre dedicada a gestionar la recollida selectiva de residus d’envasos de vidre a l’Estat espanyol─ i Ecoembes ─organització mediambiental sense ànim de lucre que promou la sostenibilitat i la cura del medi ambient a través del reciclatge─.

Objectius de Desenvolupament sostenible