Can Balasc centra una nova reunió de la Mesa de Seguiment dels Abocadors
Una resolució judicial conclou que l’empresa ARRINS SL haurà de disposar d’autorització ambiental i llicència d’urbanística abans d’operar a Can Balasc
Una sentència de la secció tercera del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya resol que l’Ajuntament de Rubí ha d’atorgar una llicència d’obertura d’activitat de dipòsit controlat de residus inerts a l’empresa ARRINS SL a Can Balasc. El consistori ha tramitat aquesta llicència a través d’un decret, en compliment de la decisió en ferm del tribunal. Així s’ha explicat aquest dimecres en el marc de la Mesa de Seguiment dels Abocadors, un òrgan que integren representants dels grups municipals del ple i la Plataforma Rubí sense Abocadors, entre d’altres.
Durant la reunió, també s’ha explicat una altra resolució judicial on s’indica que cal que l’empresa s’adeqüi a la legislació mediambiental i urbanística vigent per poder operar-hi. Per tenir llicència urbanística caldria que l’empresa disposi o bé d’un Pla Especial Urbanístic (PEU) o bé un Projecte d’Activitats Específiques (PAE) en sòl no urbà. L’Ajuntament és qui té la competència per atorgar la llicència urbanística. Dins la tramitació d’autorització ambiental, que és competència de la Generalitat de Catalunya, caldrà que l’Ajuntament de Rubí emeti informes sobre contaminació acústica i odorífera de la zona.
L’expedient per a la concessió de la llicència d’obertura activitats a Can Balasc es va incoar el 1994 i el consistori la va denegar. Des de llavors, l’Ajuntament ha mantingut una llarga discussió judicial per defensar l’interès de Rubí i els rubinencs i les rubinenques. Mostra d’això és l’aprovació del Pla Especial d’Extractives. Aquest document aprovat unànimement pel ple de l’Ajuntament de Rubí restringeix encara més les condicions d’implantació de futurs dipòsits a la ciutat.