El Centre Especial de Treball de la Font del Ferro va incorporar 14 nous treballadors i treballadores amb discapacitat el 2021
L’increment de peons va anar acompanyat de la contractació de nou personal educatiu i de més monitors i monitores, entre d’altres
L’empresa municipal Font del Ferro va consolidar el 2021 la seva tasca d’integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual amb la contractació de 14 nous peons destinats a la línia forestal i de zones verdes del Centre Especial de Treball (CET). Amb aquestes incorporacions, la societat dedicada a la jardineria suma ja 34 treballadors i treballadores amb diversitat funcional.
Les persones contractades l’any passat són homes i dones molt joves, que en molts casos han accedit d’aquesta manera a la seva primera experiència laboral. La majoria tenen formació en jardineria i, aquells que no, n’estan aprenent amb els monitors i monitores de l’empresa municipal.
La incorporació d’aquests nous peons ha anat lligada a la contractació de vuit nous professionals: una educadora, un responsable tècnic del CET i sis monitors i monitores. Aquest personal dona suport a la producció i vetlla perquè els treballadors i treballadores amb discapacitat s’adaptin a l’àmbit laboral i tinguin ben ateses les seves necessitats.
L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha expressat la seva satisfacció pel creixement gradual de l’equip de la Font del Ferro: “La diversificació de tasques del Centre Especial de Treball, per la qual vam apostar ara fa uns anys, està donant els seus fruïts. Ens està permetent absorbir nous treballadors i treballadores amb discapacitat intel·lectual i oferir-los d’aquesta manera una possibilitat d’integració social i laboral”. A més, segons ha destacat la primera edil, “moltes d’aquestes persones desenvolupen la seva feina fora de la finca, cosa que els dona visibilitat i contribueix a sensibilitzar la ciutadania en relació a la diversitat funcional”.
El CET Forestal i de Zones Verdes es va crear el 2016 amb l’objectiu de diversificar l’activitat de la societat municipal Font del Ferro i incrementar les possibilitats de contractació de les persones amb discapacitat intel·lectual del municipi. Aquesta divisió de la Font del Ferro va començar ocupant-se del manteniment de les jardineres del centre de la ciutat i d'algunes zones enjardinades, tant públiques com privades, així com també de la neteja d'alguns espais forestals. El 2018, l'empresa va ser reconeguda com a mitjà propi personificat de l'Ajuntament, fet que es va traduir en un increment dels encàrrecs municipals. L'any 2019 va ser un moment de consolidació per a la brigada, que va assumir el manteniment dels polígons d'activitat empresarial i de les urbanitzacions sud. El 2020, malgrat la situació de pandèmia, l'equip va seguir creixent i va ampliar de manera exponencial les actuacions a les urbanitzacions. Actualment, fa el manteniment de totes les zones verdes situades en aquestes àrees residencials i també d’espais emblemàtics com l’Arborètum del parc del Castell.
A totes aquestes tasques, la Font del Ferro va sumar l’any passat un nou servei de distribució d’última milla (DUM) que s’encarrega del repartiment a domicili de les compres en línia al Mercat Municipal, així com paqueteria de comerç electrònic gràcies a un acord amb l’empresa Koiki.
“Ha estat un creixement molt ràpid que ha anat acompanyat d’una feina curosa de seguiment i supervisió dels nous treballadors i treballadores que han entrat al CET. Prova d’això són les felicitacions que estem rebent pel treball que està fent la Font del Ferro arreu de la ciutat”, ha conclòs la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo.