El cicle de xerrades “Talents amagats” presenta una nova experiència de superació
El proper 22 de juny, Josep López Pagès, un jove amb un 50% de discapacitat, explicarà totes les fites que ha assolit en l’àmbit acadèmic i social, entre d’altres
El proper dimecres 22 de juny, a les 18 h, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà una nova xerrada dins el cicle Talents amagats. La proposta, organitzada per l’Ajuntament, va arrencar el passat mes de maig amb l’objectiu de donar visibilitat a les persones amb discapacitat i posar de manifest que també tenen habilitats destacades.
Sota el títol Lliure per poder decidir!, aquesta segona conferència abordarà l’experiència de Josep López Pagès, un jove de 23 anys que, tot i tenir un 50% de discapacitat, ha aconseguit nombrosos reptes a nivell personal, familiar, acadèmic i social. La seva constància i l’acompanyament incondicional de la seva família han estat claus per a la consecució dels seus objectius, juntament amb la possibilitat de disposar de diferents serveis especialitzats en moments puntuals de la seva vida.
A la xerrada, Josep López Pagès explicarà, entre d’altres, la seva passió pels temes socials i com s’ha format en aquest àmbit mitjançant diferents cursos acadèmics; una preparació que l’ha permès treballar actualment en la cura de persones grans.
El títol de la conferència, Lliure per poder decidir!, ha estat escollit pel propi ponent amb la intenció de destacar el valor que ha tingut per a ell la possibilitat de decidir lliurement què volia fer a la vida, sempre amb el suport de la seva família. Precisament el seus pares seran els encarregats d’introduir la conferència, que també comptarà amb la participació de Natividad Sánchez, presidenta de l’Associació DAUS, una entitat d’inserció social que atén diverses persones amb discapacitat intel·lectual de Rubí.
Per assistir a la xerrada a càrrec de Josep López Pagès, només cal fer la inscripció prèviament al correu oadf@ajrubi.cat.
El cicle Talents amagats busca donar visibilitat a les experiències de les persones amb discapacitat; empoderar els i les protagonistes de les xerrades i les seves famílies; fer palès que una experiència comuna és possible per a tothom amb els suports necessaris; demostrar que totes les persones poden tenir habilitats o capacitats destacables independentment de les seves diversitats; i oferir un espai de coneixement, reflexió i sensibilització al voltant de la inclusió.