El Consell Consultiu de la Gent Gran marca les seves línies de treball en el primer plenari del curs
La bretxa digital, la solitud no volguda, els equipaments sanitaris i la seguretat són algunes de les qüestions prioritzades pels consellers i conselleres
El Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí s’ha reunit aquest dimecres en una sessió plenària presidida per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i on també ha estat present la regidora de Gent Gran Activa, Mª Carmen Alarcón Cuenca. La trobada ha servit per valorar la feina feta durant l’últim curs i establir les línies de treball per al període 2023-2024.
L’alcaldessa ha agraït als consellers i conselleres, en nom propi i de la ciutat, la seva “dedicació, rigor i compromís”, i ha afegit: “Aquest òrgan que formeu és una gran eina de participació ciutadana que ens permet treballar de la ma amb tots vosaltres, els i les representants de les persones grans de Rubí. Teniu molt a dir i nosaltres volem escoltar-vos”.
El Consell Consultiu de la Gent Gran ha traslladat a l’alcaldessa una memòria-manifest que sintetitza les seves línies de treball prioritàries. Entre les grans temàtiques que volen abordar els consellers i conselleres hi ha la bretxa digital que pateix la gent gran a l’hora de tractar amb les entitats financeres o fer gestions telemàtiques. També la solitud no volguda, que volen seguir combatent a través del projecte Grans Nexes, el benestar emocional i la situació de les residències. La mobilitat, la seguretat i el civisme són altres qüestions que els preocupen i que demanen seguir treballant amb la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i els agents pel civisme. En l’àmbit de la sanitat, han apuntat les llistes d’espera, la problemàtica del bus de l’Hospital de Terrassa i el projecte de l’Hospital de Rubí. Altres línies prioritàries per al present curs seran continuar amb els projectes intergeneracionals per aprofitar el seu coneixement sobre la història de Rubí; treballar per ampliar les places del programa Gaudeix de la vida en gran i buscar nous espais per a les activitats; mantenir la col·laboració amb Consell Municipal de Salut i la implicació en els pressupostos participatius; seguir amb les trobades amb regidors i regidores, i amb el Síndic de Greuges; i tractar qüestions concretes que els preocupen, com és l’estat del Tanatori, la creació d’un nou espai museístic o la gestió de l’Arxiu Roset.
Molts dels temes que formen part de les prioritats del Consell ja van ser treballats intensament durant el passat curs. Així, per exemple, es va crear un grup de treball sobre la bretxa digital i es van mantenir trobades amb entitats financeres; es va posar en marxa el projecte Grans Nexes per abordar la solitud no volguda i també es van fer reunions amb professionals de la psicologia dels CAP de la ciutat; el Consell va participar en el programa d’intercanvi intergeneracional Memòria Viva; es van organitzar trobades amb la Policia Local i els Mossos, en què es va abordar la problemàtica de les estafes, entre d’altres; i també va haver-hi una implicació activa en processos com l’elaboració del Pla local de salut 2022-2027 o els pressupostos participatius.