El MMUC i l’Antiga Estació reprenen l’activitat amb la programació de dues exposicions que es podran veure aquesta tardor
L’Antiga Estació acollirà una mostra d’homenatge a Joaquín Sorolla, mentre que al MMUC es podrà visitar “Més enllà de les trinxeres”
L’Ajuntament ja ha programat les primeres exposicions que es podran veure al llarg d’aquesta tardor als espais expositius municipals de la ciutat. Es tracta de la mostra Joaquín Sorolla o la poesia de la llum, a càrrec del taller d’alumnes d’Anna Tamayo i inspirada en l’obra del pintor valencià; i d’una exposició de fotografies d’Alec Wainman sobre la Guerra Civil espanyola.
Com cada any, els i les alumnes del taller d’Anna Tamayo reten homenatge a una figura coneguda de la pintura. En aquesta ocasió s’acosten a l’obra artística del pintor espanyol d’estil luminista Joaquín Sorolla, coincidint amb el centenari de la seva mort. Les creacions de l’artista valencià mostren retrats, paisatges i monuments de temàtica social i històrica, caracteritzats per la representació de les persones i els paisatges sota la llum del sol. L’exposició, que es podrà veure del 7 de setembre al 21 d’octubre a l’Espai Expositiu Antiga Estació, té com a objectiu donar a conèixer el seu llegat i treball.
D’altra banda, el Museu Municipal Castell (MMUC) acollirà, del 5 d’octubre al 23 de desembre, Més enllà de les trinxeres (1936-1939) Fotografies d’Alec Wainman. Es tracta d’un recull de les imatges que Wainman va captar durant la Guerra Civil espanyola. Al juliol del 1936, Alec Wainman (1913-1989) era un jove de 23 anys ple d’ideals, pacifista, quàquer i apolític que, davant l’angoixa que li produïa la situació que vivia Espanya ─on els nacionals s’havien aixecat contra la República espanyola─, es va apuntar com a voluntari de la Unitat Mèdica Britànica (BMU).
Vuitanta anys després de la retirada i el final de la guerra, aquesta mostra vol recuperar la memòria dels voluntaris que van venir d’arreu del món per lluitar al costat de la República. Les fotografies, que són el resultat d’una recerca de quaranta anys per recuperar 1650 negatius perduts d’aquest període, guien el descobriment de les seves històries.