Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament demana l’opinió de la ciutadania a l’hora d’elaborar el Pla de Benestar Animal de la ciutat Els rubinencs i rubinenques de 16 anys o més interessats a participar-hi poden respondre el qüestionari fins al 30 de setembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament demana l’opinió de la ciutadania a l’hora d’elaborar el Pla de Benestar Animal de la ciutat

Els rubinencs i rubinenques de 16 anys o més interessats a participar-hi poden respondre el qüestionari fins al 30 de setembre

L’objectiu del procés participatiu és recollir l’opinió de la ciutadania per millorar el futur Pla de Benestar Animal (foto: Ajuntament de Rubí).
L’objectiu del procés participatiu és recollir l’opinió de la ciutadania per millorar el futur Pla de Benestar Animal (foto: Ajuntament de Rubí)

Durant els últims mesos, la Unitat de Benestar Animal i Tinença Responsable de l’Ajuntament ha definit una primera proposta d’objectius, línies estratègiques i accions per al nou Pla de Benestar Animal i Tinença Responsable de Rubí. Ara s’inicia una segona fase, en el marc de la qual el document s’obre a la participació d’aquelles persones de 16 anys o més residents a Rubí per tal de recollir la seva opinió sobre les accions previstes, així com detectar necessitats no cobertes i establir prioritats en les futures accions a desenvolupar.

El procés participatiu per a l'elaboració del Pla de Benestar Animal i Tinença Responsable de Rubí es desenvoluparà en dues fases, que és previst que finalitzin al novembre:

  • Fase 1: Consulta inicial a la ciutadania rubinenca de 16 anys o més a través d’un breu qüestionari. La data límit per poder respondre és el 30 de setembre de 2021.
  • Fase 2: Priorització de les accions. En aquesta fase, es publicarà un segon qüestionari per prioritzar les accions seleccionades.

 

Treball previ

L’Ajuntament va constituir una comissió de treball per crear un Pla municipal de Tinença d’Animals que recollís les tasques de gestió i la seva adscripció als diferents serveis municipals.

La comissió va acordar inicialment una sèrie de línies estratègiques per vertebrar el nou Pla i es va plantejar la necessitat de parlar de benestar dels animals i dels seus drets com a éssers vius com un pas més vers la tinença i la normativa per a poder tenir un animal.

Aquest treball previ ha originat aquesta primera proposta d’objectius, línies estratègiques ─gestió dels animals abandonats; gestió dels gats de carrer; gestió del control d’animals salvatges urbans o peridomèstics (coloms); gestió d’expedients sancionadors i infraccions; civisme; senyalització; atenció ciutadana; zones d’esbarjo, i altres animals─ i accions per al nou Pla de Benestar Animal i Tinença Responsable, que ara se sotmet a l’opinió de la ciutadania.

"Aquest Pla no afectarà només a les persones tenidores d’animals de companyia, sinó que incumbeix a tota la ciutadania, tant per la voluntat col·lectiva de contribuir al benestar animal com per la necessària convivència cívica associada a aquest benestar", ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Tota aquesta feina s’està fent amb la Taula de Benestar Animal.