El SIAD reprèn les propostes de grup per prevenir i recuperar situacions de desigualtat i violències
Les dones de 14 a 17 anys poden sumar-se a un taller de prevenció i les dones de totes les edats víctimes de violència tenen a la seva disposició el grup de suport del SIAD
El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Rubí reprèn l’activitat dels tallers per a dones per a la prevenció i la recuperació de situacions de desigualtat i/o violència.
El 13 d’octubre es reprèn la proposta Oh! L’Amor!, un espai de reflexió sobre les relacions de parella. El taller es dirigeix a noies d’entre 14 i 17 anys per prevenir situacions de desigualtat que puguin derivar en violències. La proposta arriba a la 8a edició i es concreta en un espai en grup on, a través de 8 sessions, les noies treballen els models relacionals apresos i plantegen les dificultats que viuen en les seves relacions actuals. El grup es coordina amb la resta de serveis municipals i de salut per acompanyar el procés de les assistents al taller.
Els objectius d’aquest grup de prevenció és facilitar un espai d’expressió, reflexió i d’anàlisi; afavorir el sentiment de pertinença a un grup de confiança; promoure la presa de consciència i identificació del rols de gènere; proposar la construcció d’un model alternatiu que faciliti les relacions igualitàries; explorar la percepció que tenen les noies sobre el fenomen de la violència; oferir eines útils que permetin prevenir i/o resoldre els conflictes de parella de manera no violenta; potenciar el bon tracte en les relacions i oferir eines per a la promoció de l’autoestima.
També es torna a posar en marxa l’atenció en grup de dones que han patit o pateixen una situació de violència masclista, conduït per una psicòloga experta en violències i en teràpia en grup. Aquest espai de relació, suport psicològic i intercanvi d’experiències ofereix suport i acompanyament emocional a les dones usuàries del SIAD per compartir significats, experiències i càrregues. L’acompanyament a través del grup de suport permet reforçar les estratègies d’afrontament i els recursos emocionals de cada dona; reflexionar sobre la pròpia situació, prendre perspectiva i activar la presa de decisions, si convé, sobre determinats aspectes vitals. Cada setmana i durant una hora i mitja, el grup treballarà l’autoestima, la gestió de les emocions, la comunicació assertiva, la gestió de les situacions de violència viscuda i la prevenció i detecció de violències i masclisme.
“Al servei d’Igualtat apostem per les dinàmiques de grup perquè sabem per experiència que en els grups hi ha la força. A través d’aquestes propostes en grup assolim un doble objectiu: generem noves dinàmiques que fomenten el canvi de models de referència i ens desmarquem de la individualització deixa les dones soles”, diu la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo.