Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs podran definir els usos de l’edifici Ressò en tres jornades participatives Les sessions que estan obertes a tota la ciutadania tindran lloc els divendres 9, 16 i 23 de setembre a partir de les 19 h al mateix edifici Ressò de Sant Muç https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els rubinencs podran definir els usos de l’edifici Ressò en tres jornades participatives

Les sessions que estan obertes a tota la ciutadania tindran lloc els divendres 9, 16 i 23 de setembre a partir de les 19 h al mateix edifici Ressò de Sant Muç

Els veïns i veïnes ja van poder conèixer l’edifici Ressò en una jornada de portes obertes al juliol (foto: Localpres).
Els veïns i veïnes ja van poder conèixer l’edifici Ressò en una jornada de portes obertes al juliol (foto: Localpres)

Els rubinencs podran prendre part en la definició dels usos de l’edifici Ressò de Sant Muç en tres jornades participatives que tindran lloc al nou equipament els propers tres divendres a les 19 h. L’edifici, situat a l’avinguda l’avinguda de Can Tapis, és una infraestructura col·lectiva i un espai comunitari dissenyat per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per catalitzar un procés de rehabilitació social i urbana. Ressò s’ha construït com un espai neutre per tal que els veïns i veïnes puguin implicar-se en la definició dels seus usos. Per fer-ho possible, l’Ajuntament de Rubí impulsa tres sessions participatives que estan obertes a tota la ciutadania. Aquest procés participatiu ja es va posar en marxa abans de l’estiu amb un seguit d’entrevistes individuals amb l’objectiu de debatre els usos, la gestió de l’espai i les activitats que s’hi poden fer i extreure’n conclusions i propostes concretes. Igualment, un centenar de rubinencs ja van acostar-se a l’edifici en una jornada de portes obertes que va servir per presentar l’edifici a la ciutadania.

Ressò és un prototip solar autosuficient i sostenible de 150 m2 i 6 metres d’alçada  que respon a principis d’equilibri i sostenibilitat ambiental, social i econòmica, amb una arquitectura de baix impacte ambiental, utilitzant materials de baix impacte i prioritzant els sistemes passius i bioclimàtics. L’edifici serà un espai d’usos compartits entre els veïns de Sant Muç, l’Ajuntament de Rubí i la UPC.

El prototip Ressò ha guanyat diversos premis, entre ells el primer premi d'Innovació, el primer premi d’Arquitectura i el tercer premi d’Urbanisme i Societat al Solar Decathlon Europe 2014. L’equip de l’ETSAV també va rebre una menció d’honor a la competició de projectes universitaris del World Sustainable Building 2014 (WSB14).