Els Serveis d’Atenció Diürna de la Font del Ferro incorporen nous usuaris
Les dues persones que han entrat a la finca provenen del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i del Centre de Formació i Treball Flor de Maig de Cerdanyola
Els Serveis d’Atenció Diürna de la societat municipal Font del Ferro han incorporat dues persones usuàries provinents del Centre d’Educació Especial (CEE) de Ca n’Oriol i del Centre de Formació i Treball Flor de Maig de Cerdanyola. Es tracta d’alumnes que, un cop finalitzada la seva estada escolar, han triat les instal·lacions del carrer Càceres per seguir formant-se.
Durant el mes de juliol, els nous usuaris van passar per un procés d’acollida i pràctiques que ha culminat, aquest setembre, amb la seva incorporació definitiva a la Font del Ferro. Una de les persones ha entrat al Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) mentre que l’altra ho ha fet al Servei de Teràpia Ocupacional (STO).
El SOI és un recurs adreçat a aquelles persones amb discapacitat intel·lectual que, tot i que tenen aptituds laborals i productives, encara no es poden incorporar als centres especials de treball per manca de formació laboral o d'oferta de treball. Aquest servei es converteix en un pas intermig entre els centres ocupacionals i els centres especials de treball. Les vuit persones usuàries del SOI no tenen contracte laboral ni perceben salari.
Pel que fa al STO, busca la integració de la ciutadania amb discapacitat intel·lectual que no pot incorporar-se al sistema de treball ordinari, ja que no pot arribar a un nivell de productivitat suficient. A través de tallers i activitats es treballen aspectes que tenen a veure amb el seu benestar emocional, físic i material, el desenvolupament personal, les relacions interpersonals, l’autodeterminació, la inclusió social i els drets. Actualment, la Font del Ferro acull 14 persones al STO ordinari i altres quatre al STO amb auxiliar.
A banda d’aquests Serveis d’Atenció Diürna, la societat municipal es vertebra al voltant d’un Centre Especial de Treball (CET) que dona feina a 18 persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual.
Programa Eurodissea
Aquest mes d’octubre, la Font del Ferro també ha rebut una nova estudiant en pràctiques en el marc del programa Eurodissea, que impulsa l’Assemblea de les Regions d’Europa (ARE). La jove, provinent de Bèlgica, s’ha incorporat als Serveis d’Atenció Diürna.
El programa Eurodissea és una iniciativa d’intercanvi que ofereix pràctiques a l’estranger, de tres a set mesos, a joves de 18 a 30 anys que estan buscant feina. Per a la Font del Ferro, representa l’oportunitat d’introduir noves visions dins el seu projecte d’integració i conèixer experiències d’altres països en l’àmbit de l’atenció a les persones adultes amb discapacitat intel·lectual.