La rua dels Tres Tombs ha rememorat el passat agrícola de Rubí i, en especial, l’ofici de traginer (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Els Tres Tombs tornen a convocar milers de persones als carrers de Rubí

La ciutat ha celebrat durant tot el cap de setmana la 166a Festa de Sant Antoni Abat, organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament

Els carrers de Rubí s’han tornat a omplir aquest cap de setmana amb motiu de la 166a Festa de Sant Antoni Abat, organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament. Milers de persones han presenciat aquest diumenge l’acte central de la celebració, la rua dels Tres Tombs, en el marc de la qual s’ha dut a terme la tradicional benedicció dels animals.

Una cinquantena de carruatges i prop de 160 animals han protagonitzat la desfilada, que enguany comptava per primer cop amb la participació de Cassà de la Selva i recuperava l’entitat de Martorell. El recorregut, que ha estat modificat respecte a edicions anteriors, s’ha iniciat a l’aparcament de Rubí Forma i ha passat per diversos carrers del centre fins a tornar al punt d’origen. Al carrer de Maximí Fornés, el mossèn Joaquim Messeguer ha fet la tradicional benedicció dels animals participants i de les mascotes de les persones que s’hi han volgut acostar.

Un ampli dispositiu de la Policia Local i Protecció Civil s’ha encarregat de vetllar per la seguretat i el bon funcionament d’aquest acte multitudinari, juntament amb personal de la Societat de Sant Antoni Abat que s’ha distribuït per tot el recorregut. La participació dels animals ha estat supervisada per la Unitat de Benestar Animal i Tinença Responsable de l’Ajuntament i, a més, durant la rua s’ha comptat amb un servei veterinari encarregat de verificar l’estat sanitari dels èquids i la seva correcta identificació, per tal que no desfilés cap animal que no es trobés en òptimes condicions.

      

Un cap de setmana ple de tradició

La rua dels Tres Tombs ha estat el moment culminant de la programació de Sant Antoni Abat, que arrencava divendres amb l’eucaristia en honor del patró. La jornada de dissabte es va obrir amb la plantada de bandera a l’Ajuntament, en presència de la regidora de Promoció i Dinamització Cultural, Marta Oliva Martín, i amb la participació del banderer d’aquest any, David Bamala i Voltà, i dels cordonistes Carla i Pau Bamala i Segués. Els actes van seguir a la tarda a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet, amb la benvinguda a càrrec del president de la Societat de Sant Antoni Abat, Manel Bamala Royo, i l’actuació de la Coral Unió Rubinenca.

Posteriorment, es va dur a terme una cercavila fins a l’Ajuntament, on es va celebrar la tradicional recepció presidida per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i amb la participació dels diferents grups municipals. La primera edil va destacar la longevitat d’una festa que “amb molt poques excepcions, s’ha vingut celebrant a Rubí de manera continuada des de fa moltíssims anys. Som davant d’una tradició tan antiga com estimada, i darrere hi ha la il·lusió i l’esforç de molta gent, socis i sòcies de la Societat de Sant Antoni Abat que creuen profundament en la necessitat de preservar aquesta festa com un homenatge al nostre passat agrícola”.

La jornada de dissabte es va tancar amb el concert i el ball de societat a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet, aquest any a càrrec de l’Orquestra Montgrins.

Aquest diumenge, s’ha fet l’esmorzar del traginer al Club Petanca Les Torres, la rua dels Tres Tombs i l’actuació final del Casal Xou per acomiadar la festa a la carpa de Doctor Guardiet.

El president de la Societat de Sant Antoni Abat, Manel Bamala Royo, ha conclòs que ha estat “una edició molt positiva. Creiem que hem seguit creixent de públic al carrer i a les diferents activitats. Ha estat un èxit i la ciutadania de Rubí hi ha respost com de costum. Vull fer un agraïment a la gent que ha sortit al carrer per veure la rua, que ha participat al ball... i també als col·laboradors i a l’Ajuntament, per fer possible la celebració”.