Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament convida els joves a participar en l’elaboració del Pla Local de Joventut 2017-2020 El procés està obert a nois i noies de 12 a 30 anys interessats a prendre part en el disseny de les polítiques adreçades al jovent de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament convida els joves a participar en l’elaboració del Pla Local de Joventut 2017-2020

El procés està obert a nois i noies de 12 a 30 anys interessats a prendre part en el disseny de les polítiques adreçades al jovent de Rubí

L’actual Pla de Joventut ja es va sotmetre a la participació dels joves.
L’actual Pla de Joventut ja es va sotmetre a la participació dels joves

Les persones joves de Rubí estan convidades a participar el proper 3 de juny en una jornada de treball sobre el Pla Local de Joventut 2017-2020. La sessió servirà per debatre les necessitats específiques dels joves de la ciutat i formular propostes que ajudin a dissenyar les polítiques municipals adreçades a aquest col·lectiu.

Rubí es va dotar del seu primer Pla Local de Joventut l’any 2013, en virtut del que estableix la Llei de polítiques de joventut de Catalunya (Llei 33/2010). Quatre anys després, l’Ajuntament emprèn el procés de renovació d’aquest document, on s’han de vertebrar les accions municipals que impliquen els joves en cinc grans àmbits: educació, treball i emancipació; cultura i oci; salut i esports; associacionisme, lleure i participació; i espai públic, ciutat i convivència.

L’elaboració del nou Pla Local de Joventut parteix d’una fase prèvia d’avaluació i diagnosi durant la qual s’han recollit dades demogràfiques sobre els joves de Rubí i s’han mantingut entrevistes amb tots aquells serveis municipals que incideixen en aquest col·lectiu.

Un cop completada aquesta feina, el procés s’obre ara a la participació dels seus veritables protagonistes: les persones joves. El 3 de juny, els nois i noies tindran ocasió d’expressar les seves necessitats, inquietuds i propostes en una jornada oberta que s’iniciarà a les 10.30 h amb l’exposició de les primeres conclusions de la diagnosi i la presentació del procés de disseny del nou Pla Local de Joventut. A continuació, els joves es dividiran en grups de treball per edats per debatre sobre les necessitats i potencialitats d’aquest col·lectiu a Rubí. A la tarda, els participants es tornaran a distribuir per grups, en aquest cas segons els seus interessos, per aportar propostes per a cadascun dels cinc eixos temàtics que s’han establert. Entre totes les idees que es recullin, s’escolliran les que es considerin més necessàries per tal d’incloure-les al nou document.

Aquesta fase propositiva anirà seguida d’un treball tècnic i polític que tindrà com a objectiu validar i prioritzar les accions proposades i del qual se’n farà retorn als joves participants al procés. A continuació, es redactarà el document final, que haurà de ser aprovat pel Ple municipal.

Inscripcions obertes
La jornada participativa del 3 de juny està oberta a nois i noies de 12 a 30 anys. Per poder-hi assistir, només cal formalitzar la inscripció fins al 31 de maig a través del web www.rubijove.cat ─a partir d’aquest dilluns 15 de maig─, per correu elèctronic a l’adreça o bé trucant al 93 699 16 63 en horari d’obertura de l’Espai Jove Torre Bassas.

Aquells joves que no puguin assistir a la jornada de treball també tindran ocasió de fer les seves aportacions durant els dies previs a través de les xarxes socials de RubíJove, on s’obrirà el debat al voltant de diferents punts d’interès del pla, així com de la diagnosi prèvia. Tots aquests continguts i el propi desenvolupament del procés participatiu es podran seguir puntualment a través de Twitter (@rubi_jove), Facebook (@rubijovetorrebassas) i Instagram (@rubijove).

La regidora de Joventut, Marta García, ha encoratjat els joves de Rubí a “no deixar perdre l’oportunitat de fer sentir la seva veu en aquest procés. L’única manera de poder desenvolupar polítiques de joventut ajustades a les necessitats reals dels joves és que els seus protagonistes s’hi impliquin i ens facin partícips de les seves inquietuds. No vol dir altra cosa que ser corresponsables ─Ajuntament i joves─ de les polítiques de joventut. De ben segur que en sortiran molt bones idees”.