L’Ajuntament es compromet a donar suport al teixit comercial de proximitat
L’alcaldessa s’ha reunit aquest dimarts amb Comerç Rubí per acordar mesures per facilitar la tornada a l’activitat econòmica
L’Ajuntament de Rubí ha acordat amb l’entitat Comerç Rubí un seguit d’accions per donar suport al comerç de proximitat del municipi i facilitar que es recuperi l’activitat econòmica un cop s’aixequi l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol amb motiu de la pandèmia de la Covid-19. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, s’ha reunit aquest dimarts amb Comerç Rubí per acordar mesures que facilitin la tornada a l’activitat econòmica del comerç local seguint les mesures de seguretat de les autoritats sanitàries. Així, a partir d’aquest divendres es començaran a subministrar gratuïtament mascaretes de roba reutilitzables entre els comerciants associats i els paradistes del Mercat Municipal. També es treballa per subministrar gradualment pantalles facials de protecció per a persones que treballin en el sector serveis atenent al públic. Aquesta acció es durà a terme en col·laboració amb la plantilla de l’empresa Continental a partir de la matèria primera que ha adquirit l’administració local. L’Ajuntament també s’ha ofert com a central de compres per posar en contacte els comerciants amb proveïdors d’equips de protecció individual (EPI).
Per tal de facilitar l’aparcament, el consistori estudiarà la implantació de vals d’aparcament i reconvertir la zona blava propera als espais comercials en zones d’aparcament gratuït rotatori.
Durant el confinament, Comerç Rubí ha animat als seus associats a mantenir l’activitat a domicili a través de la plataforma en línia Slow Shopping Els 55 establiments que hi han pogut operar han fet de Rubí la segona ciutat catalana que més ha fet servir el directori, per darrere de Barcelona. Recollint aquesta idea, el consistori s’ha compromès a desenvolupar el projecte de compra en línia municipal i servei a domicili a través de la plantilla de la Font del Ferro.
El consistori també iniciarà aviat converses amb els restauradors locals per atendre les dificultats específiques d’aquest sector i trobar-hi solucions. De moment, l’administració revisarà els criteris d’ocupació de la via pública i estudiarà redimensionar les zones de les terrasses.
Dinamització econòmica
En l’àmbit de la dinamització econòmica, el consistori treballa des de principis d’abril en un primer paquet de mesures que inclouen la creació d’un Fons d’ajuda per autònoms, comerços i pimes (250.000 €) que vehiculi ajuts per poder fer front a aquelles despeses d’aquelles activitats que hagin vist minvada la seva activitat a conseqüència de l’estat d’alarma; un Pla de dinamització de l’activitat econòmica (300.000 €) que es podria posar en marxa un cop finalitzat l’estat d’alarma per tal d’incentivar la demanda interna de les empreses i comerços locals; adaptar l’actual línia de subvencions de millora comercial a les necessitats dels comerços derivades de l’actual situació i obrir una línia de vals de compra per incentivar les compres en els comerços i serveis, entre d’altres.