Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i els centres d’atenció primària impulsen la tercera edició del programa “Dona amb discapacitat” Una trentena de dones participen en aquesta iniciativa, que els proporciona un espai de trobada on compartir necessitats, inquietuds i reptes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i els centres d’atenció primària impulsen la tercera edició del programa “Dona amb discapacitat”

Una trentena de dones participen en aquesta iniciativa, que els proporciona un espai de trobada on compartir necessitats, inquietuds i reptes

A les dues edicions anteriors del projecte, s’ha consolidat un grup estable de dones que comparteixen activitats diverses dins i fora de les sessions (foto: Ajuntament de Rubí).
A les dues edicions anteriors del projecte, s’ha consolidat un grup estable de dones que comparteixen activitats diverses dins i fora de les sessions (foto: Ajuntament de Rubí)

Una trentena de rubinenques amb diferents tipus de discapacitat ─física, intel·lectual, sensorial o amb una patologia de salut mental─ participen al programa Dona amb discapacitat, que obrirà la seva tercera edició aquesta setmana. La iniciativa, impulsada des del Programa d'Atenció a la Discapacitat de l’Ajuntament de Rubí i les referents de benestar comunitari del CAP Anton de Borja i CAP Mútua de Rubí, busca dotar aquestes dones d’un espai de referència, relació i empoderament. “El projecte dona veu a les dones amb discapacitat i ajuda a combatre l’exclusió i l’aïllament que poden patir en certs àmbits. Les dues edicions que ja s’han fet han tingut un excel·lent resultat perquè les participants han creat un grup molt cohesionat on se senten còmodes i segures, i s’ajuden mútuament”, ha explicat la regidora de Programes Sectorials, M. Carmen Alarcón Cuenca.

Les participants al programa Dona amb discapacitat són derivades des de diferents serveis i entitats, com ara l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional (OADF), els Serveis Socials Bàsics, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona o els centres d’atenció primària, entre d’altres. Es desenvolupa durant tot un curs ─de setembre a juny─ i s’estructura en sessions setmanals de dues hores de durada que tenen lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. En aquestes trobades, les dones conversen sobre temes proposats per les professionals dels CAP o per elles mateixes, i realitzen activitats de lleure. El programa també inclou la seva participació a l’emissora municipal Ràdio Rubí, sortides per la ciutat i la implicació en esdeveniments culturals.

Enguany, el grup està format per 22 dones que hi havien estat en edicions anteriors i vuit que hi assisteixen per primer cop. Les rubinenques que ja han passat per l’experiència valoren el cercle d’amistat i suport mutu que els ha proporcionat aquest projecte, on se senten lliures per expressar-se, compartir preocupacions i salvar les barreres que sovint pateixen pel fet de ser dones amb discapacitat.

Vídeo de l'anterior edició:

Objectius de Desenvolupament sostenible