Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament invertirà 4,6 milions d’euros en el manteniment de les urbanitzacions durant el 2022 Així s’ha donat a conèixer al veïnat a la darrera Taula d’urbanitzacions, celebrada recentment https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament invertirà 4,6 milions d’euros en el manteniment de les urbanitzacions durant el 2022

Així s’ha donat a conèixer al veïnat a la darrera Taula d’urbanitzacions, celebrada recentment

Representants de la majoria d’urbanitzacions de la ciutat han assistit a la reunió (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Representants de la majoria d’urbanitzacions de la ciutat han assistit a la reunió (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La Taula d’urbanitzacions de Rubí s’ha reunit recentment per abordar diversos assumptes que afecten aquesta zona de la ciutat. A la trobada, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha anunciat que l’Ajuntament té previst destinar 4.675.373 euros durant el 2022 a tasques de manteniment a les urbanitzacions, un 19% més que l’any 2019.

"Aquest import suposa el 16% de tot el manteniment de la ciutat. Cal tenir en compte que a Rubí hi ha 13 urbanitzacions, que ocupen una gran extensió de terreny. I volem destinar-hi més recursos. Per això hem augmentat la partida relativa al manteniment", ha explicat l’alcaldessa.  

Paral·lelament, i tal com ja va avançar Ana María Martínez Martínez, el Consistori també invertirà més de 500.000 euros a millorar l’espai públic de les urbanitzacions fins al 2023. En total, durant els dos propers anys, es destinaran més de 2 milions d’euros en inversions en aquesta zona de la ciutat, comptant la millora de la xarxa d’abastament d’aigua a Can Vallhonrat i la millora dels elements de captació i del clavegueram de Sant Muç (900.000 euros) i l’enllumenat del camí de Sant Muç i el camí de Can Serrallach. A més, els Serveis Territorials de Carreteres de la Generalitat de Catalunya tenen prevista la creació de tres rotondes a la carretera C-243 (de Martorell a Terrassa).

Durant la trobada, s’han desgranat els projectes que s’executaran, entre els quals hi ha treballs d’asfalt i voreres ─la repavimentació d’un tram de la carretera d’Ullastrell, l’execució d’un pas elevat al c. Banyoles, la creació de dues escales per millorar l'accés a diferents parades de bus del Sector C i Vallespark, la creació d’un mur de contenció al c. Tenzu Gyatsolo i la pavimentació de la vorera de la carretera d’Ullastrell, en el tram comprès entre els carrers de Can Bosch i de Sant Esteve─, de senyalització i transport urbà ─senyalització horitzontal i vertical de 202 cruïlles i parades de bus i la renovació de 9 marquesines─ i la il·luminació del camí de Sant Muç i de Can Serrallach.

D’altra banda, s’ha traslladat als i les integrants de la Taula la consolidació del compromís de realitzar treballs de desbrossament tres vegades a l’any per part de la Font del Ferro, amb un cost de 361.718 euros; la posada en marxa del contracte de manteniment de l'asfalt (80.000 euros al 2021 i 300.000 euros al 2022), la imminent il·luminació del camí de les Martines amb la col·locació de tres fanals solars (8.247 euros), els treballs de manteniment de franges de prevenció d'incendis i el control cinegètic de porcs senglars, amb 125 captures amb gàbia.

 

Comissions sectorials

Durant la reunió de la Taula d’urbanitzacions, s’ha fet un repàs dels temes abordats a les diferents comissions sectorials, que han tingut lloc al llarg del 2021.

En el cas de la comissió de residus i neteja, es va plantejar la problemàtica dels desbordaments en una bateria de contenidors a Vallespark. En aquest sentit, l’Ajuntament ha introduït dues noves bateries als carrers de Collbató i de René Casssin. També es va fer referència al servei de recollida de l'esporga, que ha modificat la programació setmanal per arribar millor a totes les urbanitzacions. Pel que fa a la neteja viària, es va anunciar que s’ha posat en marxa un nou servei d’escombradora a les urbanitzacions de 120 hores setmanals i de 240 hores setmanals a l’entorn dels contenidors. Paral·lelament, s'ha fet un reforç de neteja setmanal a la zona de les piscines de Castellnou, que opera els dilluns.

Pel que fa a la comissió de mobilitat, es va explicar que s’ha realitzat una inversió de 20.000 euros per millorar la senyalització de 73 cruïlles dels recorreguts de l’autobús urbà de les línies L3 i L7 i que s’invertiran 80.000 euros més per senyalitzar la resta de cruïlles de cara al 2022. A més, s'han instal·lat dos passos elevats pavimentats i altres elements per millorar l’accessibilitat, així com bandes reductores de velocitat. També es va informar de la voluntat de millorar el mobiliari a diverses parades de l’autobús ─l’any 2022 es preveu la renovació de 9 marquesines, amb un pressupost d’uns 50.000 euros─. Pel que fa als carrils bicicletes, el veïnat va expressar la manca d’aquestes infraestructures. L’Ajuntament va recordar que recentment s’ha aprovat el Pla director de la bicicleta i vehicles de mobilitat personal de Rubí 2021-2027, que a la fase 2 de desplegament contempla la connexió de carrils bici, amb un pressupost orientatiu d’1,6 euros.

Per últim, a la comissió de seguretat es va plantejar l’elevada velocitat d’alguns vehicles que circulen per les urbanitzacions. L’Ajuntament prioritzarà campanyes de control de la velocitat mitjançant la col·locació del radar per part de la Policia Local als punts on s’han detectat més infraccions en les anteriors campanyes i als de major sinistralitat, i es treballaran els resultats conjuntament amb el servei de Mobilitat per tal d’estudiar possibles mesures a les vies per evitar aquest tipus d’indisciplina. Pel que fa als botellots a la zona de les piscines de Castellnou, el Consistori està estudiant la possible implementació de mobiliari tàctic que dificulti els punts de reunió.