Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa comparteix amb el veïnat les millores executades a les urbanitzacions Ana María Martínez Martínez ha reivindicat el salt qualitatiu que ha suposat la creació d’una nova Regidoria d’Urbanitzacions, així com l’obertura d’un espai permanent de diàleg en el marc de la Taula d’Urbanitzacions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa comparteix amb el veïnat les millores executades a les urbanitzacions

Ana María Martínez Martínez ha reivindicat el salt qualitatiu que ha suposat la creació d’una nova Regidoria d’Urbanitzacions, així com l’obertura d’un espai permanent de diàleg en el marc de la Taula d’Urbanitzacions

La trobada amb els veïns i veïnes de les urbanitzacions s’ha fet a l’edifici Ressò de Sant Muç (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La trobada amb els veïns i veïnes de les urbanitzacions s’ha fet a l’edifici Ressò de Sant Muç (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha comparegut davant el veïnat de les urbanitzacions, a l’edifici Ressò, per exposar totes les actuacions executades en aquesta zona de la ciutat. La reunió ha posat de relleu la millora de la interlocució entre l’administració i la ciutadania, gràcies a la creació d’una regidoria específica d’Urbanitzacions i d’una Taula d’Urbanitzacions, i la gran quantitat de millores realitzades en àmbits com el manteniment de calçades i voreres, l’enllumenat, la neteja, la mobilitat i la seguretat, entre d’altres. “Hem consolidat un contacte directe, compartim preocupacions i treballem de la mà per tal de poder resoldre les vostres demandes”, ha manifestat l’alcaldessa.

Martínez ha recordat que el primer punt d’acord entre Ajuntament i veïnat va ser la priorització d’un pla de manteniment en el marc del qual “s’ha fet una feina incansable”. Per executar-lo, es va crear un equip permanent integrat per persones contractades a través de plans d’ocupació i operaris de la societat municipal Font del Ferro, dedicada a la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual.

En el capítol d’inversions, l’alcaldessa ha destacat les obres de millora realitzades a l’inici del mandat a les urbanitzacions de Castellnou, Can Solà, Can Barceló, Can Mir i Vallespark per valor de gairebé 700 mil euros, així com d’altres actuacions de menor quantia però que són tant o més importants perquè responien a demandes veïnals, com és la reforma de la pista poliesportiva de Can Ximelis. Martínez també ha esmentat la futura coberta del camp de futbol de Can Mir, que ja compta amb projecte executiu aprovat i que suposarà una inversió propera al mig milió d’euros.

Durant la trobada amb els veïns i veïnes de les urbanitzacions, s’ha parlat de la posada en marxa del nou Pla d’asfaltatge dotat amb 150 mil euros, que repercutirà especialment al Camí Vell d’Ullastrell, la principal artèria de les urbanitzacions, i de la resolució de demandes veïnals com la col·locació de barreres de seguretat al camí de l’Ermita de Sant Muç.

L’alcaldessa també s’ha referit al Pla de voreres, amb quatre àmbits d’actuació: les escales entre els carrers de Cògul i Cardedeu, les que hi ha entre els carrers Sean Mac Bride i Menahem Begin, el mur al talús del carrer Tenzu Gyatsolo, i la vorera i l’enllumenat en un tram de la carretera d’Ullastrell.

La millora de la senyalització vertical i horitzontal ha estat una altra de les prioritats compartides per l’alcaldessa: fins al moment, s’ha actuat a més de 300 cruïlles de Sant Muç, Castellnou, Can Solà, Vallespark i Can Barceló, per garantir-hi la seguretat viària; també s’ha millorat la senyalització de les parades d’autobús i s’han instal·lat sis noves marquesines i onze seients isquiàtics allà on les voreres eren estretes.

L’alcaldessa també ha subratllat la instal·lació d’enllumenat als nous accessos de Can Ramoneda, Can Feliu i al camí vell d’Ullastrell.

 

Més i millor manteniment

Martínez ha assenyalat el manteniment com un dels eixos que ha experimentat una important millora. El nou contracte del servei de recollida de residus i neteja viària ha anat acompanyat d’una planificació més acurada a les urbanitzacions, a on s’han destinat sis dels disset vehicles de neteja nous i nova maquinària escombradora d’alt rendiment.

També s’ha intensificat la neteja al medi natural, amb actuacions periòdiques a les franges perimetrals; s’han incorporat corralets de protecció als contenidors per evitar l’accés dels porcs senglars; s’han plantat nous exemplars d’arbres autòctons; i s’ha fet el manteniment de les fonts naturals, entre d’altres.

Les tasques de desbrossament han estat igualment molt significatives. La implicació, el 2019, del Centre Especial de Treball Forestal i de Zones Verdes de la Font del Ferro ha estat clau en aquest sentit. Les seves primeres actuacions van ser a Els Avets, La Perla, Ximelis, Can Serrafossà, Vallhonrat i al parc de Sant Muç, i des de llavors s’han anat ampliant. Des del 2021, es fan tres passades anuals en els períodes març-abril, maig-juny i els mesos de tardor. “L’aportació del pressupost municipal a la millora i adequació de les urbanitzacions ha estat important, sempre escoltant les demandes de les entitats veïnals que hi ha a la zona, i també de les persones que a títol personal us heu adreçat a nosaltres”, ha expressat Martínez.

L’alcaldessa també ha mencionat l’elecció del nou parc de Sant Muç per a la plantada del Dia de l’Arbre Autòcton del 2021, fet que va significar el guany de 104 arbres nous.

  

Resposta a demandes històriques

A la trobada, l’alcaldessa s’ha referit a les modificacions del Pla General d’Ordenació a Can Solà i Vallespark, que han permès desbloquejar la problemàtica de caràcter urbanístic que patien diversos veïns i veïnes.

També ha celebrat el recent acord amb Correus, fruit de llargues negociacions i “d’anar a picar moltes portes”, per aconseguir que el correu postal arribi finalment a les llars de Sant Muç.

Entre les demandes històriques ja resoltes, l’alcaldessa ha destacat igualment la millora de l’accessibilitat a l’entrada de l’Institut JV Foix, que va començar amb la restricció del pas de camions pesants per garantir la seguretat en aquesta zona i que va seguir amb la creació d’una nova plaça que separa definitivament els vianants del trànsit rodat.

També amb la mirada posada en la seguretat, l’alcaldessa ha fet valer davant dels veïns i veïnes les millores introduïdes a la Policia Local, que s’ha dotat de nous recursos i més personal; la bona coordinació establerta amb els Mossos d’Esquadra; i la instal·lació de càmeres de videovigilància.

 

Propostes de futur

L’alcaldessa ha aprofitat la trobada amb el veïnat de les urbanitzacions per explicar que ja s’està treballant en la possibilitat d’implantar l’autobús a demanda en aquesta zona del municipi, amb l’objectiu de cobrir els punts més allunyats de les línies regulars, millorar la seguretat dels usuaris i usuàries, i reduir-ne la dependència del vehicle privat.

Fora de les competències municipals, Ana María Martínez Martínez ha assegurat que l’Ajuntament seguirà exigint a la Generalitat la construcció de la segona estació d’FGC a La Llana. La primera edil s’ha felicitat pel consens que existeix darrere d’aquesta demanda, evidenciat en la Declaració de Can Serra signada el passat 23 de setembre, i ha tornat a defensar els beneficis que podria suposar aquesta infraestructura per al veïnat de les urbanitzacions.

L’alcaldessa ha recordat que s’ha invertit, en el global de la ciutat, uns 43 milions d’euros. Aquesta inversió és el resultat d’una tasca molt important consistent a conèixer les necessitats de la població i articular tota la feina tècnica per donar-hi resposta. “Hi ha molta feina encara per fer. El que hem fet és començar un camí que és d’interlocució, d’escoltar i de fixar prioritats, i ara es tracta de millorar el ritme”, ha dit la primera edil, tot convidant els veïns i veïnes a seguir comunicant les seves necessitats i així “acompanyar les nostres ganes de fer”.

Objectius de Desenvolupament sostenible