L’alcaldessa a una aula de l’escola Torre de la Llebre (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa convida a participar a la jornada participativa del 21 de setembre per elaborar el Projecte Educatiu de Ciutat

Ana María Martínez Martínez ha acompanyat l’alumnat de la Torre de la Llebre en el primer dia del curs escolar 2024-2025

10.054 alumnes de Rubí -2090 infants d’educació infantil, 4487 d’educació primària i 3477 alumnes d’educació secundària obligatòria- han començat avui el curs escolar 2024-2025. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor d’Educació, Víctor García Correas; i la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre, han acompanyat la comunitat educativa de l’Escola Torre de la Llebre en el dia de retorn a les aules després de les vacances. “Aquest primer dia d’escola és sempre un moment de molta il·lusió, de retrobar amics i amigues després de l’estiu, de tornar a veure els mestres... També és un moment de moltes despeses per les famílies. Esperem poder acompanyar cada situació de la millor manera possible i que tothom tingui un bon molt curs”, ha dit l’alcaldessa.

Tal com ja va avançar en el marc de la inauguració del curs escolar, la màxima edil ha posat l’accent en l’elaboració del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) i la jornada participativa del 21 de setembre: “El PEC ens permetrà definir entre totes i tots com i què ha de ser l’educació i la formació al municipi. És el full de ruta per arribar a l’horitzó que ens marca la Carta de Ciutats Educadores i confio en la participació de tota la comunitat educativa per crear un document que respongui a les característiques de la ciutat”.

La primera fase de l’elaboració del PEC correspon a la diagnosi que permetrà analitzar en quin punt es troba Rubí des de diferents mirades sobre l’educació i la formació. La diagnosi inicial es va posar en marxa els primers mesos de 2023 amb les dades d’estudis elaborats prèviament que també ofereixen informació sobre l’àmbit educatiu: l’enquesta de valoració de la ciutat,  les diagnosi de diferents plans estratègics, les dades de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME)... També s’ha creat el Grup Motor del PEC, un espai de treball clau per al desplegament de projecte, integrat per representants de totes les àrees municipals.

Aquest 2024, es preveu la creació de la Comissió Impulsora, la presentació del PEC a la ciutadania i el procés participatiu del 21 de setembre. L’any que ve, el calendari del nou document inclou la creació d’un Fòrum Educatiu Local, l’aprovació del PEC pel Ple Municipal i el seu seguiment.

Jornada participativa del 21 de setembre

L'elaboració del PEC es posa en marxa amb una sessió participativa, el 21 de setembre, de 10 a 13 h a la plaça Pearson. La ciutadania hi trobarà un punt informació amb explicació del projecte i com participar-hi, un escenari per la dinamització i el debat, espais per dinàmiques participatives, espais Passaport 360, amb activitats de 6-12 anys i un espai canguratge amb activitats de 0-6 anys.