Els estudiants han conegut les característiques arquitectòniques de Ressò

L’alumnat del Servei d’Ocupació visita Ressò

Les persones que estudien els cursos de muntatge i manteniment de sistemes d’automatització industrial, rehabilitació integral d’edificis i els futurs agents energètics han conegut el projecte de sostenibilitat de l’edifici de Sant Muç

L’edifici Ressò s’ha mostrat com a exemple de construcció respectuosa amb l’entorn als alumnes de diferents cursos de formació ocupacional que s’imparteixen a través del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Rubí. L’edifici de l’avinguda de Can Tapis és una infraestructura col·lectiva i un espai comunitari dissenyat per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que vol catalitzar un procés de rehabilitació social i urbana. Ressò té 150 m2 i 6 metres d’alçada i respon a principis d’equilibri i sostenibilitat ambiental, social i econòmica.

Els estudiants han pogut comprovar com és l’edifici, quines activitats s’hi duen a terme i resoldre les seves preguntes i inquietuds. La visita al prototip solar autosuficient i sostenible inaugurat a principis d’aquest any respon a la voluntat tant de l’Ajuntament de Rubí com de tots els ens implicats en la gestió del centre de donar-lo a conèixer a la ciutadania.

La construcció, creada amb materials de baix impacte ambiental i prioritzant els sistemes passius i bioclimàtics, és un espai d’usos compartits entre els veïns i veïnes de Sant Muç, l’administració local i la UPC. No és la primera vegada que l’edifici Ressò acull activitats dirigides a estudiants: cada dimecres els alumnes d’ETSAV imparteixen l’assignatura de projectes de rehabilitació en el mateix edifici. Aquest dimarts, han passat per Ressò persones que s’estan formant en diferents disciplines vinculades a l’eficiència energètica i les energies renovables a través de diferents cursos: el de muntatge i manteniment de sistemes d’automatització industrial, el de rehabilitació integral d’edificis, i el d’Agents Energètics d’Edificis. Tres opcions formatives que a la nostra ciutat es concreten des del SIO en col·laboració amb el projecte Rubí Brilla.

El prototip ha guanyat diversos premis, entre ells el primer premi d'Innovació, el primer premi d’Arquitectura i el tercer premi d’Urbanisme i Societat al Solar Decathlon Europe 2014. L’equip de l’ETSAV també va rebre una menció d’honor a la competició de projectes universitaris del World Sustainable Building 2014 (WSB14).