Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’economista Gay de Liébana reflexiona sobre el futur de l’economia mundial a Rubí La conferència, organitzada per CECOT Rubí amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Ana María Martínez https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’economista Gay de Liébana reflexiona sobre el futur de l’economia mundial a Rubí

La conferència, organitzada per CECOT Rubí amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Ana María Martínez

La conferència ha tingut lloc a la Masia de Can Serra (foto: Localpres).
La conferència ha tingut lloc a la Masia de Can Serra (foto: Localpres)

José Mª Gay de Liébana, acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors, professor titular de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i doctor en Ciències Econòmiques i en Dret, ha reflexionat aquest dimarts sobre el futur de l’economia mundial i local en el marc de la conferència “De Trump al Brexit: Europa en la cruïlla” que ha organitzat CECOT Rubí al fòrum de la Masia de Can Serra. L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa Ana María Martínez i el president l’entitat empresarial, Manuel Jiménez. Gay de Liébana ha reconegut que a curt termini les perspectives econòmiques semblen favorables, però ha plantejat dubtes a llarg termini. L’economista creu que el futur de l’economia depèn en bona part de les decisions polítiques que es prenguin ara i ha emplaçat als governs a “posar-se les piles” per facilitar l’activitat econòmica, abordar els reptes de la indústria 4.0 i fer encaixar l’oferta formativa amb els perfils professionals que requereix el teixit empresarial. L’alcaldessa ha recollit les reflexions de l’expert i ha remarcat “l’esforç de l’administració que represento per donar resposta els reptes econòmics que es plantegen. L’Ajuntament de Rubí vol ser una administració cada cop més eficaç i cada cop més eficient per, entre d’altres coses, facilitar l’activitat econòmica. L’excel·lència dels serveis que s’ofereixen des de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), n’és un clar exemple”, ha conclòs Martínez.

La conferència ha omplert la sala fòrum de la Masia de Can Serra i ha comptat també amb la presència del regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local Rafael Güeto i representants de diferents grups municipals.

Rubiemprèn sobre l’economia circular
La propera cita econòmica al municipi serà la jornada Rubiemprèn organitzada per l’OSE de l'Ajuntament de Rubí  que se celebrarà dijous 22 de juny al Fòrum de la Masia de Can Serra. La  cita anual de l'emprenedoria a la ciutat reflexionarà sobre les oportunitats que planteja l’economia circular a partir de l’experiència de tres empreses de prestigi que han apostat per aquest model: Wallapop, la plataforma de compra-venda d’articles de segona mà entre particulars; Zicla, fabricant de mobiliari urbà i senyalització viària i  Axioma Solucions que ofereix serveis de logística integral en material tèxtil i quirúrgic. Al migdia, Ecologing dirigirà un taller de generació d’idees empresarials amb els assistents.

L’economia circular és un model econòmic que planteja convertir allò que llencem en nous recursos. Mentre l’actual model majoritari té un desenvolupament lineal que comprèn extreure, manufacturar, usar i llençar; la proposta del model circular és regenerativa i tracta els residus com a nova matèria primera, transforma els mitjans de producció, redissenya el producte final i canvia també els hàbits de consum. Així, la rendibilitat de les empreses es fa compatible amb la protecció del medi ambient i també de les persones alhora que sorgeixen noves possibilitats de negoci.