La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies

L’Efecte E posa en marxa l’oferta formativa del primer trimestre del curs 2022-2023

L’Efecte E aplega totes les propostes culturals i educatives de la ciutat, ja siguin activitats d’oci per a nens i nenes o formació dirigida a persones adultes

L’Efecte E és una eina de suport a les famílies en el procés d’educar els infants i joves en diferents etapes del procés de creixença. La programació aplega totes les propostes culturals i educatives de la ciutat, ja siguin activitats d’oci per a nens i nenes o formació dirigida a persones adultes. La ciutadania hi trobarà iniciatives del Servei d'Educació i dels diferents equipaments culturals ─Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, El Celler, L'Ateneu, el Teatre Municipal La Sala i el Museu Municipal Castell (MMUC)─. Així, formen part de l’Efecte E el Cicle Art i Creativitat i de Cinema en família de l’Ateneu Municipal; els Tastets de Música en família i la Música per a nadons de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i l’Hora del conte de la biblioteca Mestre Martí Tauler, entre d’altres. L’Efecte E es posa en marxa amb l’inici del curs escolar i es renova cada trimestre.

La programació d’aquest inici de curs estrena dues activitats relaciones amb l’exercici físic per fer en família. És el cas del taller d’estimulació en família per a nens i nenes de 0 a 3 anys que s’impartirà del 27 d’octubre al 24 de novembre, cada dijous, a l’escola bressol La Bruna i les cinc sessions de Pilates en família, tots els dimecres del mes de novembre, al gimnàs de l’escola Pau Casals. Les dues propostes van a càrrec del centre Temps per tu i requereixen inscripció prèvia a educacio@ajrubi.cat.

Els Mossos d’Esquadra també se sumen a l’Efecte E amb una xerrada divulgativa sobre internet segura que s’adreça a pares, mares i docents. Tindrà lloc el 16 de novembre (17 h) a l’auditori Rubí Forma. La programació inclou dues propostes debat per acompanyar les famílies en l’educació dels adolescents. Apantallats?, per acompanyar els i les joves en els riscos i plaers de les pantalles, s’ofereix el 25 d’octubre (18 h) i Famílies, joves i alcohol tindrà lloc el 9 de novembre (18 h). Totes dues xerrades es faran a l’auditori Rubí Forma i requereixen inscripció prèvia a educacio@ajrubi.cat.

Moltes de les activitats familiars de la programació de l’Efecte E s’integren a les propostes del Carnet Rubí 360. Els nens i nenes de primària que vulguin aconseguir el Carnet, poden demanar-lo gratuïtament en el moment de realitzar la primera activitat vàlida.

El carnet Rubí 360 inclou un rusc amb 9 competències educatives - Lleure i jocs; Arts, cultura i disseny; Esports i benestar; Nombres i lletres; Igualtat; Comunitat i participació; Tecnologia i món digital; Terra i ciència i Transició ecològica-. A través de la pàgina web municipal, els nens i nenes i les seves famílies accediran al catàleg d’activitats Rubí 360. Quan un infant en faci una, rebrà mig adhesiu de la competència que correspongui. El carnet quedarà complet quan l’infant hagi fet dues activitats de cada competència. El desplegament del Carnet Rubí 360 vol acostar als nens i nenes les moltes activitats educatives que es fan a la ciutat fora de l’horari escolar. La proposta s’emmarca en el Pla local d’Infància i l’Adolescència i respon al compromís municipal amb la Xarxa Educació 360.

El programa complet de l’Efecte E amb els requeriments d’inscripció de cada activitat es pot consultar al web municipal.