Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’entrega del premi Miquel Segura i els reconeixements a les millors notes d’accés a la universitat reuneixen la comunitat educativa al Castell El treball Les faules del respecte de Clàudia Alcaraz Martínez i Carla García Lorenzo, de l’Institut Torrent dels Alous, ha guanyat la 24a edició del premi Miquel Segura de recerca https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’entrega del premi Miquel Segura i els reconeixements a les millors notes d’accés a la universitat reuneixen la comunitat educativa al Castell

El treball Les faules del respecte de Clàudia Alcaraz Martínez i Carla García Lorenzo, de l’Institut Torrent dels Alous, ha guanyat la 24a edició del premi Miquel Segura de recerca

L’alcaldessa i el regidor d’Educació amb l’alumnat guardonat i els representants dels centres educatius (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa i el regidor d’Educació amb l’alumnat guardonat i els representants dels centres educatius (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Clàudia Alcaraz Martínez i Carla García Lorenzo, de l’Institut Torrent dels Alous, han guanyat el 24è Premi Miquel Segura de recerca amb el treball Les faules del respecte. El jurat n’ha valorat especialment l’originalitat, el rigor i la coherència. Les faules del respecte és una reflexió sobre el respecte a un mateix i als altres, a partir de faules escrites per les autores. “Entenem que l’educació és essencial per créixer amb valors que evitin l’odi cap als altres, tenim molt interès per l’escriptura, ens agrada molt llegir, i vam pensar que si escrivíem un llibre infantil podíem ajudar els més petits a entendre la diversitat i educar en el respecte”, explica Alcaraz. El llibre de faules s’ha convertit en el treball de recerca guanyador del Miquel Segura amb una investigació abordada des de la psicologia i la filosofia, que qüestiona el concepte tradicional de normalitat. Una representació de la comunitat educativa de la ciutat s’ha trobat aquest dimecres al Castell en la tradicional entrega del premi presidida per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, que també ha servit per distingir l’alumnat amb millors notes d’accés a la universitat.

Entre els 25 treballs que s’han presentat a la convocatòria d’enguany, el jurat ha distingit també tres finalistes: Anàlisi de l’evolució de la condició física de les aus de Rubí al llarg d’un any, de Jorge Macías Palomo, de l’Institut Torrent dels Alous (3r finalista); Generació d’organoides a partir de cèl·lules mare de pulmó de porc i experimentació amb virus H1N1 influenza, de Víctor Sierra Parera i Kenneth Sandino Sequeira, de l’Institut JVFoix (2n finalista) i Comissariat d’art i creació d’una exposició pictòrica autobiogràfica, de Gisela Pérez Masdeu, de l’Institut La Serreta (1r finalista).

L’Institut Torrent dels Alous ha rebut el reconeixement anual al centre educatiu.

Cada curs rebem propostes molt interessants: algunes d'innovadores, d'altres de més clàssiques, però totes tenen en comú el rigor científic i la qualitat. Les noves eines, com la Intel·ligència Artificial, es van consolidant entre els i les alumnes per millorar i aprofundir en la investigació. És el gran nou repte a l'educació dels nostres dies. Enhorabona a tots i totes”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

El Premi de recerca Miquel Segura porta el nom de Miquel Segura i Mitjans (1895-1963), regidor de Cultura de l’Ajuntament de Rubí durant els anys previs a la Guerra civil, que va impulsar a la ciutat diversos projectes relacionats amb la cultura i l’educació. El seu net, Oriol Segura Illa, ha estat l’encarregat de lliurar el premi. En agraïment al suport de la família Segura, que aporta la dotació econòmica del guardó, l’alcaldessa els hi ha fet entrega d’un obsequi institucional: una ampolla de la fragància de Rubí.

L’acte d’aquest dimecres també ha servit per fer un reconeixement a l’alumnat que ha obtingut les millors Notes d’Accés a la Universitat (NAU) dels centres de secundària de Rubí, que s’obté de la mitjana entre la Prova d’Accés a la Universitat (PAAU) i la nota del batxillerat. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; el regidor d’Educació, Víctor García Correas, i un representant de cada institut han entregat un diploma als tres alumnes amb millors notes dels sis instituts de la ciutat: Anna Cordero García, Eloy Moya Prieto i Ivette de las Heras Giralt, de l’Institut JVFOIX; Nerea Ricomà Ruiz, Carla Rabinad i Laura Mateo Triviño, de Maristes Rubí; Diego Barreiro Mora, Laura Albert Puig i Ester Caralt Robles, de l’Institut Duc de Montblanc; Iciar Pinadero Aguado, Sara Pastor Martín i Elsa Sanchís González, de l’Institut La Serreta; Jorge Macías Palomo, Amèlia Rueda Rodríguez i Valeria Copado Márquez, de l’Institut Torrent dels Alous; i Gisela Tarrés Calderón, Alexia Muñoz Martín i Ayman Belhadj, de l’Institut L’Estatut.

La màxima edil ha donat l’enhorabona a tots i totes les premiades: “Creiem que l’excel·lència no va de tenir les millors qualificacions, sinó que es tracta que cadascú accedeixi a aquells estudis que li obriran la porta a la vida laboral desitjada o al camí de vida que millor s’adeqüi a les seves capacitats i interessos professionals. I això és el que celebrem avui: que aquests joves, han emprès un camí que no és fàcil però que els conduirà a l’èxit personal, que no és altra cosa que poder decidir entre les moltes opcions que us oferirà la vida”.

Durant l’acte, s’ha ofert la xerrada Investigació en neurorehabilitació i salut cerebral a càrrec del Dr. Javier Solana Sánchez, director de recerca de l’Institut Guttmann.

Objectius de Desenvolupament sostenible