Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina de Serveis a l’Empresa de l’Ajuntament de Rubí va ajudar a crear 43 empreses el 2015 El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha destacat el paper de l’OSE com a servei facilitador de l’activitat econòmica i l’ocupació de qualitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Oficina de Serveis a l’Empresa de l’Ajuntament de Rubí va ajudar a crear 43 empreses el 2015

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha destacat el paper de l’OSE com a servei facilitador de l’activitat econòmica i l’ocupació de qualitat

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, i la coordinadora de l’Àmbit de Promoció Econòmica, Olga González.
El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, i la coordinadora de l’Àmbit de Promoció Econòmica, Olga González

Un total de 43 empreses van veure la llum el 2015 gràcies a l’assessorament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí, fet que s’ha traduït en la generació de 53 llocs de treball nous. Aquestes xifres representen un considerable increment respecte a l’any anterior, quan el servei municipal ubicat a la Masia de Can Serra va ajudar a crear 32 empreses i 45 llocs de treball.

De les firmes constituïdes el 2015, 33 es van donar d’alta a través del Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE), quantitat que també representa un sensible augment en relació a les 10 empreses que van fer ús d’aquest servei l’exercici anterior.

Per al regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, aquestes xifres evidencien la qualitat del servei que s’ofereix des de l’OSE, “qualitat que s’ha reconegut a través de diferents estudis, tant del Consell Comarcal com de la Diputació de Barcelona, que situen la nostra Oficina de Serveis a l’Empresa com una de les millors valorades de la comarca i, d’altra banda, en el cas concret d’un estudi realitzat a la província de Barcelona, revelen que la taxa de supervivència de les empreses que han seguit l’assessorament de l’OSE és superior a la mitjana de la província”.

En el seu balanç de les accions impulsades per l’OSE el 2015, el regidor també ha posat de relleu la consolidació de la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER) com una eina al servei de les empreses i les persones emprenedores. Prova d’això és que aquest servei va atendre l’any passat 1.645 empreses diferents, enfront de les 1.199 de l’exercici anterior. Un 45% dels expedients oberts van ser per llicències d’activitats. “És un servei orientat a les empreses que està ja consolidat i que és referent per a altres ciutats del nostre entorn, i el que és més important, està molt ben valorat pel teixit empresarial de la ciutat [...]. Per a nosaltres és un exemple del que volem ser: una administració orientada a facilitar l’activitat econòmica a la nostra ciutat”, ha argumentat el regidor.

Un altre dels aspectes destacats de la gestió de l’OSE durant el 2015 són les millores realitzades a les zones industrials en el marc del Pla director dels polígons d’activitat econòmica (PAE). L’any passat, es van executar més d’una vintena d’actuacions ─asfalt, voreres, senyalització, zones verdes i col·lectors─ als diferents polígons de la ciutat per un valor total de 3.990.995,4 €.

També dins les accions del Pla director, l’OSE va iniciar el 2015 el projecte de definició de criteris de qualitat dels polígons d’activitat econòmica i les naus de Rubí, una iniciativa pionera a Catalunya que s’ha de traduir en la creació d’un distintiu de qualitat ambiental que contribueixi a la millora de la competitivitat empresarial i a l’atracció de noves empreses.

Al servei de les empreses i les persones emprenedores
L’OSE disposa d’un extens catàleg de serveis que cobreix totes les fases de l’activitat empresarial i que, per tant, és capaç de donar una resposta integral a les necessitats de les empreses i les persones emprenedores del territori. A banda de la FUER i del Servei de Creació d’Empreses, l’oficina situada a la Masia de Can Serra també ofereix als seus usuaris una àmplia oferta formativa a través de l’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER), un Portal immobiliari i diverses accions de suport a les empreses, com ara els Projectes de millora de la competitivitat empresarial, fòrums compartits amb les associacions empresarials o la plataforma digital Rubiempresa.

Dins les iniciatives de foment de la cultura emprenedora, l’EDER va organitzar l’any passat una nova edició de la jornada Rubiemprèn, en aquest cas dedicada a la indústria 4.0, així com el projecte educatiu CuEme, que es va traduir en la creació de dues cooperatives per part d’alumnes de 5è de primària de l’Escola Pau Casals. D’altra banda, des d’aquest servei es van dur a terme un total de 22 d’accions formatives adreçades a empreses i persones emprenedores, que van comptar amb un total de 417 participants. Les temàtiques que van despertar més interès van ser les relacionades amb normatives i fiscalitat, i amb tecnologies de la informació i empresa.

Pel que fa al Portal immobiliari, que facilita a les empreses i persones emprenedores la recerca d’espais industrials a Rubí, va registrar l’any passat tres sol·licituds, una xifra per sota de les dades d’anys anteriors. Amb l’objectiu de millorar aquests resultats, en aquests moments s’estan tancant convenis amb els agents de la propietat immobiliària i els administradors de finques de la ciutat que permetran optimitzar aquesta eina.

En darrer terme, cal destacar les 50 empreses que es van beneficiar l’any passat dels Projectes de millora de la competitivitat: Inici a l’exportació, Consolidació internacional, Diversificació internacional, Finançament a mida, Xarxa Rubí Empresa Innovem a Rubí, innovem a l’empresa i Quadre de comandament. La coordinadora de l’Àmbit de Promoció Econòmica, Olga González, ha subratllat la gran acceptació d’aquestes accions i, especialment, de la Xarxa Rubí Empresa, un projecte que pretén consolidar una dinàmica de col·laboració entre les firmes instal·lades a Rubí per tal que siguin més competitives.

Rafael Güeto ha conclòs que “els professionals de l’OSE ofereixen serveis de qualitat. Animo tant a les empreses com a les persones emprenedores que els facin servir [...] De ben segur que els facilitaran aquesta tasca d’emprendre o de tenir una empresa, que és molt complexa”. “L’objectiu final” ─segons ha dit─ “és incrementar l’activitat econòmica per incrementar també l’ocupació, una ocupació que a més la volem de qualitat”.