La ciutat commemora el 60è aniversari de la rierada de 1962
L’acte institucional de record a les víctimes ha tingut lloc aquest diumenge a la plaça del Vint-i-cinc de setembre
El 60è aniversari de la rierada de 1962 ha aplegat veïns i veïnes, entitats i representants polítics a la placeta del Vint-i-cinc de setembre on ha tingut lloc aquest diumenge l’acte de commemoració de la tragèdia de fa sis dècades.
L’acte ha arrencat amb la interpretació de la peça popular gallega ‘O son do ar’ a càrrec dels mestres de l’Escola Municipal de Música Pere Burés Frederic Miralda (clarinet), Guillem Alcañiz (guitarra) i Joaquim Alabau (contrabaix). L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha recordat les prop de 600 víctimes de la rierada i ha argumentat que la història del Rubí actual arrenca el 26 de setembre de 1962, l’endemà de la catàstrofe: “Aquell va ser el dia que l’engranatge de solidaritat, amor per la ciutat i ajuda al veí i veïna no va defallir fins aconseguir recuperar certa normalitat. Encara entre llàgrimes, Rubí va demostrar que és un poble únic. Un poble que ofereix la mà, un plat a taula, un sostre a qui ho necessita, capaç de superar qualsevol repte que s’interposi en el seu camí. Un poble del que una, irremeiablement, s’ha de sentir orgullosa de ser alcaldessa”.
La commemoració ha comptat amb la participació d’una representació de l’alumnat dels dos centres d’educació públics del barri, l’Escola 25 de setembre i l’Institut Torrent dels Alous. Els joves han llegit el poema de Joan Margarit, Els qui venen.
L’acte ha culminat amb l’ofrena floral en record de les víctimes del 25 de setembre de 1962. L’ofrena institucional, en nom de l’Ajuntament de Rubí, ha precedit desenes d’ofrenes d’associacions, entitats i ciutadania a títol individual.