La comissió de seguiment del POUM es reuneix per abordar el document de l’avanç
En el marc de la trobada s’han plantejat les accions projectuals que estableixen què cal fer per aconseguir fer realitat les directrius estratègiques plantejades
La comissió de seguiment del POUM s’ha reunit novament aquest dimarts. En aquesta ocasió, els seus integrants han tractat el document de l’avanç, que recull els objectius, criteris fonamentals i prioritats de la proposta d’ordenació i alternatives del nou model territorial que es preveu per al municipi. L’equip redactor i l’Ajuntament estan treballant per portar el document a aprovació del Ple properament.
L’avanç del POUM inclou una síntesi de les alternatives estudiades per al municipi. Aquest document serveix de base per guiar tot el procés i per treballar en l’elaboració del POUM definitiu amb el màxim d’informació i eines possibles.
Així, l’avanç contempla les bases programàtiques, és a dir, com és Rubí. El municipi és la ròtula territorial del Vallès metropolità; és una ciutat dual: compacta i extensa; és resilient i està alineada amb els objectius de l’Agenda urbana local 2030; és una ciutat innovadora, tecnològica i treballadora; i també es defineix com un municipi per la salut i la sostenibilitat.
El document de l’avanç també recull les directrius estratègiques, és a dir, què volem ser com a ciutat, com ens imaginem el Rubí del futur. En aquest sentit, es contempla l’aposta pel creixement interior i la requalificació urbana; es marquen l’habitatge assequible, l’activitat econòmica i la salut com a eixos centrals del Pla d’ordenació urbanística municipal; es planteja la xarxa verda dels espais lliures amb la riera com a parc central de Rubí i la transformació-pacificació de l'avinguda de l'Estatut; el manteniment i la millora de l’oferta dels equipaments i serveis; la integració del patrimoni en el projecte del municipi, i la potenciació de la mobilitat saludable.
Per fer-ho possible, l’avanç planteja tot un seguit d’accions projectuals: dimensionar de forma qualitativa i quantitativa el projecte urbà; assolir l’objectiu de solidaritat urbana (20%-20 anys); adaptar la normativa dels sectors d’activitat econòmica del municipi; millorar la salut de les persones; obrir/connectar el municipi al territori de l’entorn; equipar-lo de forma equilibrada i integral; ordenar les infraestructures de la mobilitat urbana i territorial; millorar la mobilitat activa i el transport públic, i integrar el patrimoni i el paisatge de l’entorn.
La reunió, presidida per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha comptat amb la presència de diversos regidors amb representació al Ple, membres de l’equip redactor i un representant tècnic de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona (CTUAMB).