La Festa Major tindrà un punt d’atenció per prevenir i atendre violències masclistes i LGTBIfòbiques
L’espai d’atenció a les persones que puguin ser víctimes d’agressions masclistes s’habilitarà del 25 al 28 de juny, de 20 a 1 h a la plaça Doctor Pearson
L’Ajuntament de Rubí instal·larà un punt d’atenció per prevenir i atendre possibles casos d’agressions masclistes i LGTBIfòbiques durant la Festa Major. El servei d’Igualtat ha previst un dispositiu de dues professionals que atendran presencialment a les persones que ho necessitin del 25 al 28 de juny, de 20 a 1 h, a la plaça Doctor Pearson. En aquest espai, tothom que ho necessiti podrà rebre atenció individualitzada i privada.
També de 20 a 1 h, dues professionals expertes en l’abordatge de comportaments i/o agressions masclistes i/o LGTBIfòbiques del Centre d’Atenció a les Sexualitats (CJAS) faran divulgació pels diferents espais de Festa Major. S’identificaran amb armilles liles.
Les persones que puguin ser víctimes d’agressions masclistes o LGTBIfòbiques poden sol·licitar en tot moment el suport del personal de l’organització de les diferents activitats de Festa Major, que anirà sempre amb una identificació visible, i dels diferents cossos de seguretat.
Durant la Festa Major, el consistori també posarà en marxa una campanya a través de les xarxes socials municipals per prevenir comportaments masclistes de qualsevol tipus. Sota el lema ‘Respecta’m’, la campanya reclama que tots i totes puguem gaudir de festes lliures de violències masclistes i LGTBIfòbiques, recorda els telèfons dels cossos de seguretat i la ubicació del punt d’atenció de la plaça Pearson. La imatge de la campanya es veurà també a tots els escenaris de Festa Major o bé a través de pancartes, o bé a través de projeccions abans de començar els espectacles nocturns.
Protocol davant les violències sexuals en espais públics d’oci
L’Ajuntament de Rubí treballa en l’elaboració d’un protocol davant les violències sexuals en espais públics d’oci, que servirà per endreçar, definir i coordinar la resposta municipal davant d’una situació de violència sexual en espais públics d’oci i de festes per tal de garantir la prevenció, l’atenció i la recuperació de les persones que es trobin en situació de violència masclista i/o LGTBIfòbiques, o en risc de trobar-s’hi. L’objectiu és generar espais d’oci nocturn segurs i lliures de violències masclistes i articular una resposta institucional en cas de vulneració dels drets de les dones i el col·lectiu LGTBI. Els serveis de Joventut i Igualtat són els encarregats de l’elaboració i implementació del protocol, que s'aborda de manera transversal, amb la implicació de tots els serveis municipals. El procés compta amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.