La Fira del Vi serveix més de 15.000 degustacions de Premis Vinari
La setena edició de la proposta omple més copes que mai a l'entorn de l’antic celler cooperatiu durant el cap de setmana
La setena edició de la Fira del Vi de Rubí ha servit més degustacions que mai. El primer esdeveniment que ha aplegat els cellers guardonats amb els Premis Vinari ha venut 15.199 tokens, la moneda de la fira que es podia bescanviar per un tast de vi a qualsevol dels cellers participants. La xifra supera en 2.122 la de l’any passat, quan es van comprar 13.077 tokens. Tot i que molts dels i les visitants han portat la seva pròpia copa de la fira, durant el cap de setmana s’han venut 3.150 copes, 327 més que durant l’edició de l’any passat. “Rubí ha fet seva la Fira del Vi i l’ha convertit en un esdeveniment que ens mostra més enllà del municipi. Milers de persones passen cada any per aquest celler amb motiu de la Fira del Vi, molts són veïns i veïnes de Rubí, però molts altres s’acosten a la ciutat cridats pel prestigi de la primera fira que permet tastar els millors vins de l’any [...] Estic convençuda que qui tasta aquesta fira del vi, repeteix”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. La màxima edil va inaugurar la fira dissabte acompanyada del director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig Rodríguez, i el periodista i editor de Vadevi, Salvador Cot Belmonte. La setena edició de la Fira del Vi ha portat a Rubí 14 dels millors vins i escumosos de l’any, entre ells, el Ferrer Bobet 2016 del celler Ferrer Bobet, reconegut amb el Gran Vinari d'Or al Millor Vi Català i el cava Bertha Cardús 2015 que s’ha endut el premi Gran Vinari al millor Escumós. Les begudes s’han pogut acompanyar amb les tapes gastronòmiques del Mercat Municipal.
Esther Bachs, directora tècnica dels Premis Vinari, ha dirigit tres tastos de vins i un de vermut, tots plens amb els 25 assistents previstos. A més, l’establiment local Bodegues Rosàs va realitzar finalment només un dels tastos que tenia previst, també amb l’aforament ple. En total, més de 100 persones han participat en els tastos guiats.
Els estands de vins, caves i vermuts s’han combinat amb música en directe. Els Pep’s Show Boys, Arumbo i els The Killing Hits, dissabte; i els Muddy Wine feat Seijas Sax i els Balta Bordoy & The Bad Boys, diumenge, han posat la banda sonora a la fira.