La plantilla municipal es forma en qüestions relacionades amb el fet migratori
Un centenar de treballadors i treballadores han assistit a la formació sobre la llei de protecció internacional i dret d’asil i la llei d’estrangeria
Els treballadors i treballadores de diferents serveis de l’Ajuntament de Rubí s’han format recentment en aspectes relacionats amb el fet migratori. Amb la voluntat de millorar la qualitat i l’eficiència de l’atenció a les persones que arriben a la ciutat, la plantilla municipal s’ha dotat d’eines que permeten oferir una millor resposta a les situacions que viuen els col·lectius de persones nouvingudes estrangeres, i també, les arrelades a la ciutat.
Aquestes sessions s’han enfocat a garantir un coneixement de qualitat sobre qüestions vinculades a la situació de les persones migrants que viuen a Rubí. La intenció és poder oferir un millor assessorament des dels serveis més habituats a tractar aquestes situacions com és l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), Serveis Socials, Servei de Primera Acollida, serveis relacionats amb l’educació i la formació entre d’altres.
Una de les sessions formatives tractava sobre la llei de protecció internacional i el dret d’asil i va anar a càrrec de membres de la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi (CCAR). Aquesta és una entitat que lluita per la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i migrades, així mateix, és un referent en l’àmbit d’asil i treballen a Catalunya des del 2004.
Mentre que l’altra abordava les principals vies de regularització segons la llei d’estrangeria. En aquest cas va anar a càrrec del Centre d’Informació per a Treballadores Estrangeres (CITE), una associació que presta assessorament en matèria d’estrangeria, mobilitat internacional i drets socials i laborals de les persones immigrades. És un referent en l’àmbit d’estrangeria des de fa més de 30 anys a Catalunya.