Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat aprova una proposta de resolució provisional per a l'abocador de Can Balasc respecte a la qual ara es poden presentar al·legacions L’Ajuntament ha informat la Mesa de Seguiments dels Abocadors aquest dimecres del contingut de la proposta de resolució provisional de la Generalitat de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat aprova una proposta de resolució provisional per a l'abocador de Can Balasc respecte a la qual ara es poden presentar al·legacions

L’Ajuntament ha informat la Mesa de Seguiments dels Abocadors aquest dimecres del contingut de la proposta de resolució provisional de la Generalitat de Catalunya

Aquest dimecres s’ha convocat una nova reunió de la Mesa de Seguiment dels Abocadors (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Aquest dimecres s’ha convocat una nova reunió de la Mesa de Seguiment dels Abocadors (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La Ponència Ambiental, òrgan col·legiat adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat, va aprovar el passat 23 de desembre la proposta de resolució provisional de l’autorització ambiental a l'empresa Arrins, SL per l’activitat de dipòsit controlat de residus no perillosos a Can Balasc. La resolució s'ha notificat a l'Ajuntament de Rubí i als interessats en l’expedient. Aquest dimecres, s'ha celebrat una nova reunió de la Mesa de Seguiment dels Abocadors per abordar aquesta qüestió.

Segons han explicat els tècnics i els lletrats municipals, les al·legacions presentades pel consistori rubinenc el passat mes de juliol, dins del termini d'informació pública, han estat majoritàriament desestimades, sense argumentar una resposta.

L’Ajuntament ha detectat diversos errors en el procediment i ha posat de manifest diversos aspectes que han estat desestimats per la Ponència Ambiental, com ara la tipologia d'abocador ─que ha de ser només dels d'inerts contemplats a la resolució judicial núm. 35/2012, i no de tota mena de residus no perillosos─; les possibles incoherències entre l'instrument urbanístic (PAE) que està sent sotmès a tràmit municipal i l'autorització ambiental; la necessitat de comptar amb l'avaluació de l'impacte ambiental; aspectes relatius al volum del dipòsit, el paisatge, el canvi climàtic, la contaminació acústica o per olors; la reserva d'un espai per a una hipotètica planta de valorització, així com els problemes de mobilitat que podria generar aquesta activitat en cas que obrís.

L'Ajuntament ja ha presentat al·legacions a aquesta proposta de resolució provisional, donada la disconformitat amb el contingut de la mateixa.