La primera programació de l’Efecte E del curs crearà un grup de pares i mares d’adolescents
La programació l’Efecte E reuneix activitats culturals i d’oci per a nens i nenes i formació dirigida a famílies
L’adolescència centrarà una de les propostes formatives del primer trimestre de l’Efecte E. Alba Castellví, educadora, sociòloga i mediadora de conflictes, i autora dels llibres Educar sense cridar i Educar adolescents coordinarà un grup de pares i mares d’adolescents. Seran cinc sessions: una cada dues setmanes a partir de dilluns 7 d’octubre (18.45 a 20.45 h) a l’Ateneu Municipal. L’objectiu de les trobades és aprendre a conviure amb l’adolescència i reptes que comporta. Les places són limitades i cal fer inscripció prèvia.
L’Efecte E és una eina de suport a les famílies en el procés d’educar els infants i joves. Així, també s’ha programat una formació per a famílies amb nens i nenes d’entre 3 i 12 anys, que introduirà els i les assistents a la disciplina positiva i la comunicació no violenta per aprendre a educar amb amabilitat i fermesa. La formació consta de quatre sessions, cada dimarts a partir del 8 octubre, de 17.30 a 19.30 h, a l’Escola Montessori. A càrrec de Laura Ribó, entrenadora de Disciplina Positiva i mediadora de conflictes. Places són limitades i cal fer inscripció prèvia.
A més de les activitats formatives, l’Efecte E aplega totes les propostes culturals i educatives de la ciutat pensades per a nens i nenes. Les activitats, organitzades des dels serveis d’Educació i Cultura, inclouen els cicles Teatre en família i Concert en família de l’Ateneu Municipal i l’Hora del conte de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, entre d’altres. Moltes d’aquestes activitats familiars també formen part de les propostes del Carnet Rubí 360. Els nens i nenes de primària que vulguin aconseguir el Carnet poden demanar-lo gratuïtament en el moment de fer la primera activitat vàlida.
El programa complet de l’Efecte E amb la fórmula d’inscripció de cada activitat es pot consultar al web municipal.