Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La sisena edició del festival Teatre sense Teatre oferirà una desena d’espectacles del 27 al 29 de maig L’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Rubí portarà les arts escèniques a la plaça del Doctor Guardiet, el Celler i l’Ateneu Municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La sisena edició del festival Teatre sense Teatre oferirà una desena d’espectacles del 27 al 29 de maig

L’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Rubí portarà les arts escèniques a la plaça del Doctor Guardiet, el Celler i l’Ateneu Municipal

El festival s’ha presentat aquest dilluns als jardins de l’Ateneu, un dels espais del festival (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El festival s’ha presentat aquest dilluns als jardins de l’Ateneu, un dels espais del festival (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El festival Teatre sense Teatre celebrarà la seva sisena edició del 27 al 29 de maig. La programació del certamen inclou una desena d’espectacles, que es representaran en espais poc habituals per a l’activitat escènica, amb l’objectiu de donar visibilitat a la cultura i salvar qualsevol possible distància amb el públic.

La proposta, organitzada per l’Ajuntament de Rubí amb el suport de la companyia La Tal, recupera enguany el seu funcionament anterior a la pandèmia. Sense la necessitat d’aplicar restriccions, els espectacles podran tornar a ser d’accés lliure, tot i que en alguns casos sí que caldrà recollir entrada perquè es fan en espais d’aforament limitat. Enguany, els escenaris de les representacions seran la plaça del Doctor Guardiet, el Celler i l’Ateneu Municipal.

Com sempre, la programació del Teatre sense Teatre s’adreça a tot tipus de públics i és el resultat de la combinació de diferents disciplines artístiques, com són el teatre de text, el circ i el teatre gestual. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha declarat que “és un gran privilegi poder gaudir d’aquesta mostra de cultura de primeríssima qualitat de manera gratuïta. D’alguna manera, posa la cirereta a la temporada estable de La Sala i obre el cicle d’estiu. Anem preparant el camí cap a la nostra Festa Major amb tota la il·lusió que suposa poder tornar a compartir la cultura sense restriccions”.

De la seva banda, el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, ha reivindicat la importància del festival Teatre sense Teatre a l’hora d’acostar la cultura al públic: “De la mateixa manera que fem amb La Nuu, amb què portem la fotografia al carrer perquè impacti en la ciutadania, ho fem ara amb el teatre. Tenim una fira de teatre al carrer consolidada i aquest any, a més, torna a la normalitat”.

   

Els millors espectacles

El festival arrencarà el divendres 27 de maig amb l’habitual proposta itinerant Les pompiers de la companyia La Tal, que recorrerà l’illa de vianants cada dia a partir de les 17.30 h per convidar el públic a gaudir de l'esdeveniment.

Aquella nit, a les 21.30 h, el Celler acollirà les píndoles escèniques Zoides, Recorda’m i Babar, tres obres breus de diferents gèneres i disciplines artístiques que el públic podrà seguir de manera itinerant. En el cas concret de Babar, la peça es representarà davant del gran mural d’Elisa Capdevila a l’exterior del Celler, ja que la seva temàtica és precisament la vinya.

El següent espectacle de la programació és La distancia. Cápsulas de memoria, que es podrà veure tant dissabte 28 de maig (de 17 a 20 h) com diumenge 29 de maig (de 17 a 19.30 h) a la sala César Martinell del Celler. Es tracta d’una estrena absoluta, recomanada per a persones a partir de 16 anys, amb caràcter de performance. El públic anirà entrant a la sala de mica en mica i, a través de monitors, podrà conèixer diferents vivències relacionades amb la pandèmia. “No hi ha l’actor o l’actriu físicament però és una experiència diferent. Al Teatre sense Teatre també busquem això, que no tot sigui teatre convencional sinó que també hi hagi propostes del tot diferents”, ha explicat el director del Teatre Municipal La Sala i coprogramador del festival, Àngel Miguel Castejón.

També per partida doble, l’Ateneu acollirà Un dios salvaje, de la companyia local Esbarjo. Sota la direcció de Mariona Checa, el grup local adapta la història de Yasmina Deza sobre dues parelles completament diferents que es reuneixen per parlar dels seus fills després que s’hagin barallat a l’escola. L’obra es podrà veure el dissabte 28 a les 19 h i el diumenge 29 a les 17 h.

Mentrestant, el Celler es convertirà dissabte en l’escenari del muntatge A la fresca, de la companyia Anna Confetti / Circ Confetti, una proposta còmica i sorprenent on la gran protagonista serà una cadira gegant. Serà a partir de les 19.30 h.

A les 20.30 h, aquest mateix espai acollirà Pelat, on un únic actor, Joan Català, amb la sola companyia d’un pal de grans dimensions, és capaç de generar un espectacle “de sensibilitat extrema”. 

El festival es traslladarà a la plaça del Doctor Guardiet a partir de les 22 h amb una proposta participativa i plena d’humor: Save the temazo.org; un híbrid entre ficció, realitat, circ d’alt nivell, rodatge cinematogràfic i acció social col·lectiva.

El diumenge 29 de maig, a les 18.30 h, començarà l’espectacle itinerant Freak show circus, un desplegament de mitjans visuals escènics i espectaculars per a tots els públics.

A les 19 h, el pati de l’Ateneu serà la seu de Sin ojana, on flamenc i malabars s’uneixen de manera inèdita de la mà de la companyia Chicharrón circo flamenco.

I el festival es tancarà al Celler amb MDR, mort de riure. Aquest espectacle de la companyia Los Galindos, recomanat per a persones a partir de 12 anys, enfronta tres pallassos a un gir inesperat.

En aquesta edició, tots els espectacles del festival Teatre sense Teatre seran d’accés gratuït però caldrà tenir entrada per poder assistir a les Píndoles escèniques, La distancia, Un dios salvaje i MDR, mort de riure. Aquesta es podrà recollir des de mitja hora abans de la funció al mateix lloc de la representació.