La Taula d’oci i cultura juvenil valora positivament les millores introduïdes a la Festa Major 2016
L’òrgan participatiu ha celebrat aquest dimarts una reunió que ha comptat amb l’assistència dels regidors de Cultura i de Joventut
La Taula d’oci i cultura juvenil, impulsada per l’Ajuntament i un grup de joves de la ciutat, s’ha reunit aquest dimarts per fer balanç de la Festa Major 2016 i treballar en noves propostes relacionades amb l’oferta d’oci i cultura adreçada a la gent jove de Rubí. La trobada ha comptat amb la participació del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i de la regidora de Joventut, Marta García, així com de tècnics municipals d’ambdós serveis.
La vintena de joves que s’han donat cita a la taula han valorat positivament les activitats programades a la Festa Major d’enguany a proposta d’aquest òrgan consultiu: el Holi Dolly Rubí Festival, el concert d’Itaca Band, les actuacions de grups locals o l’espai jove habilitat a la plaça Salvador Allende, on es va evidenciar una bona col·laboració entre les entitats juvenils de la ciutat. Els membres de la taula també han apuntat alguns aspectes que caldria millorar, com ara l’excés d’activitats en determinats espais, i han avançat noves propostes per a la propera edició de la festa, entre les quals s’inclouen una major atenció per a disciplines com el teatre, una oferta musical més diversa i la programació d’una nit adreçada als joves a l’Escardívol.
El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha destacat molt positivament la feina feta en el marc de la Taula d’oci i cultura juvenil per tal de millorar la Festa Major: “Activitats com el Holi o l’espai jove de Salvador Allende van ser un gran èxit. Esperem preparar plegats noves propostes per al 2017 i anar ajustant la programació musical perquè respongui, cada cop més, als interessos de la gent jove de la nostra ciutat”. En aquesta mateixa línia, la regidora de Joventut, Marta García, ha posat de relleu “la utilitat d’aquest òrgan consultiu, que s’ha demostrat com un espai idoni per visualitzar i debatre projectes nous dins les polítiques de joventut de la ciutat”.
Street Art
Durant la reunió d’aquest dimarts, l’Ajuntament ha presentat als assistents una proposta d’Street Art que té com a objectiu canviar la fisonomia de la ciutat a través d’intervencions artístiques de qualitat, facilitant als artistes una xarxa de parets de titularitat municipal per desenvolupar els seus projectes. Aquesta iniciativa contempla diverses tipologies de murs en funció de les condicions d’ús i l’experiència dels grafiters.
Des de Joventut, ja s’ha fet un treball previ en coordinació amb les entitats Grafílikos i Petados Crew per tal de fer una primera selecció de parets disponibles amb la voluntat d’iniciar el projecte a mitjan 2017.
A la reunió d’aquest dimarts hi han assistit una vintena de joves majoritàriament provinents de col·lectius d’artistes de Rubí.