Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula de la Competitivitat Industrial concreta el primer conjunt d'accions Les accions s'han definit a les 4 taules de treball referents a innovació de la ciutat, formació i ocupabilitat, millora de serveis i gestió de l'Ajuntament i comunicació i cohesió de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Taula de la Competitivitat Industrial concreta el primer conjunt d'accions

Les accions s'han definit a les 4 taules de treball referents a innovació de la ciutat, formació i ocupabilitat, millora de serveis i gestió de l'Ajuntament i comunicació i cohesió de la ciutat

Una de les taules de treball.
Una de les taules de treball

La Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR) comença a implementar els plans de treball i les solucions d'alt impacte definides a les taules de treball. En el marc de la fase executiva de la TCIR, s'han realitzat diferents reunions d'inici amb els agents experts de cada àmbit. Durant aquestes sessions s'ha treballat mitjançant els mètodes Design Thinking i Lean Start-ups diferents enunciats donant especial rellevància a la utilització de serveis i a les necessitats de les empreses i la ciutadania.

A través d'aquestes trobades, s'han recollit un total de 30 solucions i actuacions que es treballaran de manera operativa i estratègica. La realització d'un estudi sobre mobilitat de mercaderies de les empreses de Rubí; l'impuls de bones pràctiques en mobilitat empresarial, en col·laboració amb l'equip de Rubi Brilla; la incorporació de les solucions proposades al pla de desenvolupament del Consell de la Formació Professional de Rubí per a la millor adaptació a les necessitats formatives del teixit empresarial; l'ampliació dels recursos disponibles a l'app Rubi Ciutat, per adaptar-la a les necessitats dels usuaris; la incorporació de millores fiscals i la necessitat de reduir el temps de resposta dels tràmits amb l'administració són algunes de les accions que s'han definit fins ara. El regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, destaca que el Pla de Treball es defineixi amb la participació directa dels actors implicats: "És molt satisfactori comprovar que la feina que estàvem fent té molt a veure amb el que ells reclamen, com la qualificació professional o la planificació urbanística. Però, més enllà de confirmar que anem en una mateixa direcció, la seva participació ens permet entrar en detalls i treballar sobre segur. Sabem quines són les seves necessitats i busquem conjuntament maneres de cobrir-les".

Una part es derivaran a la Taula Supramunicipal que es realitzarà durant la tardor, per potenciar la millora de la competitivitat industrial i la qualitat de vida de Rubí, però també del seu entorn, fomentant el treball en xarxa entre municipis.

Els agents implicats en la definició del pla de treball de la TCIR són: ACCIÓ, diferents àrees de l'Ajuntament de Rubí, associacions empresarials de Cova Solera, Can Jardí, Can Rosés, Rubí Sud (Q1 i Q3), Consell Comarcal del Vallès Occidental, les empreses Germans Boada, DSV, BJC, Campos Estela i Nottopic; Eurecat, UAB, PRUAB, Fòrum Cecot Rubí, Cambra de Comerç de Terrassa, Consell de la Formació Professional de Rubí, Diputació de Barcelona, UGT i el Col.legi d'Enginyers de Catalunya.

Els resultats del pla de treball així com l'estat de les actuacions i solucions proposades s'exposaran al tercer Consell General de la TCIR que es preveu que es realitzi abans de finalitzar 2018.

La TCIR s'està posicionant com un model de treball col·laboratiu orientat a la posada en marxa d'accions concretes i mesurables, incidint en el disseny d'estratègies públiques territorials basades en el coneixement de les parts, en el valor compartit i en la transparència.