La TCIR, reconeguda com a exemple d’experiència innovadora de gestió municipal
La iniciativa de l’Ajuntament de Rubí s’ha inclòs en el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya de la federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals
La Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR) ha estat reconeguda com una bona pràctica en la categoria de desenvolupament econòmic del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya (BBP) de la federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. L’ens ha valorat que la TCIR representa una aportació innovadora i de qualitat i pot servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals.
La TCIR es defineix com un òrgan de concertació i governança en el qual els agents d’interès dels àmbits del territori, l’empresa i el coneixement treballen conjuntament en la definició i implantació de les polítiques de proximitat per al desenvolupament econòmic local del municipi de Rubí. Té com a objectiu promoure la millora de la competitivitat industrial, l'ocupabilitat i la qualitat de vida de la ciutadania de Rubí, mitjançant la definició i implantació de les polítiques conjuntes de desenvolupament econòmic local.
El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals i els ajuntaments de més de cinc mil habitants de Catalunya que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.
La TCIR és la primera proposta de Rubí que es reconeix com a bona pràctica en l’àmbit del Desenvolupament Econòmic. El BBP ha inclòs altres iniciatives municipals en el seu recull de bones pràctiques com la proposta ‘Barris al dia’ en l’àmbit de la Participació Ciutadana o el Club de Lectura Fàcil en l’àmbit de la lectura pública, entre d’altres.