La Xarxa Rubí Empresa avança amb la celebració de la segona sessió grupal
El regidor de Promoció Econòmica, Jaume Buscallà, reivindica la col·laboració entre empreses com a valor del territori
La Masia de Can Serra ha acollit aquest dimarts la segona sessió grupal del projecte Xarxa Rubí Empresa, promogut per l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE) de l'Ajuntament de Rubí en el marc del Pla de mesures anticrisi 2014. La iniciativa compta amb la participació activa de 12 empreses: Grifoll Print Promotions (arts gràfiques), Bernui Exclusivas (il·luminació), Fervinter (sector detergents), Folegax (electronic outsourcing), Cartonatges Rubí (packaging), Copymat (arts gràfiques), Dispensari Veterinari del Vallès (salut animal), Alzamora Dental (salut dental), Empenta Consulting (consultoria RSE), Mas Acoustics (enginyeria de so), Serca Injecció de Plàstics (enginyeria plàstica) i Tubos Capilares (metal·lúrgia).
Amb el títol Diferenciar-se innovant: experiències pràctiques empresarials, la sessió d’aquest dimarts tenia com a objectiu enfortir el contacte entre les empreses participants del projecte i fomentar la seva col·laboració, que coneguessin en persona experiències pràctiques d'empreses referents de la ciutat en matèria d'innovació, i que poguessin aprendre, de la mà de persones expertes, metodologies per implicar les persones de l’organització en el procés d'innovació i diferenciació. En concret, els assistents han tingut ocasió de conèixer els casos pràctics de BJC (Siemens) i de Dormity.com.
Amb la Xarxa Rubí Empresa, es pretén fomentar i establir la col·laboració entre empreses, buscant la complementarietat i el valor afegit en l’àmbit de la innovació, amb l’objectiu de guanyar posicionament al mercat. El projecte incideix en l’optimització de recursos, la proximitat i les noves tecnologies, però també en les relacions de confiança.
A la presentació de la sessió d’aquest dimarts, el regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, ha assenyalat l’empresa i l’ocupació com a objectius principals de la gestió municipal, i ha defensat el treball col·laboratiu que s’està promovent des de la Xarxa Rubí Empresa: “L’objectiu final és que puguem parlar de territori, que el nostre àmbit geogràfic sigui un espai potent, que tingui valor afegit. Per això cal una xarxa d’empreses que pugui treballar junta”. Segons Buscallà, “interessa demostrar que a Catalunya, al Vallès i a Rubí les empreses tenen la dinàmica habitual de compartir i treballar juntes”.
El programa Xarxa Rubí Empresa s’estructura en 40 hores d’assessorament i dinamització durant vuit mesos, que inclouen treball individualitzat amb les empreses i sessions en grup, així com la creació d’una plataforma en línia de participació i seguiment del projecte.