La xef Ada Parellada dóna el tret de sortida a una nova edició del Tasta Rubí
El projecte gastronòmic impulsat per l’Ajuntament compta amb la participació d’una vintena de restaurants, que oferiran receptes a base de calçots, carxofes i mongetes de ganxet
Un show cooking a càrrec de la xef Ada Parellada ha encetat aquest dimecres la segona edició del projecte gastronòmic Tasta Rubí, impulsat pel Servei de Comerç de l’Ajuntament. La demostració ha tingut lloc al restaurant Cal Canalla, un dels 20 establiments que participaran en aquesta iniciativa oferint receptes elaborades amb calçots, carxofes i mongetes de ganxet del 22 de febrer al 6 de març.
L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha explicat que aquesta nova edició del Tasta Rubí s’inicia amb el mateix triple objectiu de l’any passat: “donar a conèixer la restauració de la ciutat, tornar a demostrar que a Rubí tenim no només restauradors amb ganes, sinó productes de qualitat de productors locals [...] i crear sinergies entre aquests restauradors per aconseguir una oferta integral a la ciutat”.
Aquesta segona edició del Tasta Rubí està dedicada a la cuina d’hivern. Els calçots, les carxofes i les mongetes de ganxet són els productes de temporada que la ciutadania podrà degustar aquestes properes setmanes a la vintena d’establiments que participen en aquesta iniciativa. “Amb aquests productes, i gràcies a la seva capacitat i esforç creatiu, els restauradors crearan plats perquè tinguem una oferta de moltíssima qualitat i de proximitat”. Martínez també ha agraït la implicació del sector en aquesta nova edició del projecte: “Aprofito per donar-los les gràcies no només per la implicació en el Tasta Rubí, sinó perquè cada cop que els hem demanat que col·laboressin en algun projecte ho han fet. I una mostra la tenim al De tapes per la fira de Sant Galderic que, com sabeu, va ser un èxit, amb una valoració absolutament positiva”.
Una quarantena de persones han assistit aquest dimecres al show cooking, en què Ada Parellada ha cuinat fins a quatre plats amb aquests productes de temporada: arròs de calçots amb carxofes i salsa romesco, carxofes farcides de foie i bolets, sopa de suc de mongeta i empedrat de mongetes i bacallà amb melmelada d’olives negres. “Farem plats que apel·len a la cuina de baix cost econòmic, com la sopa de mongetes, i d’altres més elaborats, com les carxofes farcides. Hi ha d’haver de tot. Nosaltres hem de promocionar i defensar la cuina de la quotidianietat i, a la vegada, la cuina del lluïment”, ha explicat Parellada, que ha afegit que “és magnífica qualsevol iniciativa que faci lluir els aliments de proximitat, els que ens identifiquen i que són les potes del nostre patrimoni culinari. Per tant, ho celebro enormement i em sento molt honorada d’inaugurar aquesta iniciativa”. L’alcaldessa també ha agraït a la cuinera la seva presència en aquest inici de la segona edició del Tasta Rubí: “L’Ada Parellada és una xef que defensa fermament aquest producte de qualitat i la gastronomia local”.
El show cooking s'ha celebrat al restaurant Cal Canalla, un dels establiments participants en aquesta segona edició del projecte.
2a edició del Tasta Rubí
El projecte Tasta Rubí busca dinamitzar el sector de la restauració i l’hostaleria, donar a conèixer la qualitat dels seus professionals i posar en valor el producte que ofereixen. La vintena d’establiments participants en aquesta nova edició han elaborat diferents receptes a base de calçots, carxofes i mongetes de ganxet que se serviran en tres formats diferents en funció de la quantitat de menjar i la seva integració o no en un menú: tastet, plat o menú.
Els locals de restauració que s’han implicat en aquesta iniciativa són: Antic Hostal del Gall, Braseria Sal i Oli, Cafè Catalunya, Ca l’Angeleta, Ca la Xana, Cal Goliard, Cal Gori, Cal Canalla, Da Giorgio, El Bullidor, El Mollete del Tano, El Portalet, El Racó de la Sidra, Giuliano, La Bambola, La Cañita, La Cava, La Popular, Llamas i Plats.