Part del cicle se centra en els canvis que experimenten les mares durant l'embaràs

L'Ajuntament i el Consorci Sanitari de Terrassa col·laboren en l'organització d'un cicle de xerrades sobre salut i maternitat

La programació de conferències en línia arrencarà el proper 27 de maig amb una sessió dedicada a les cures preconcepcionals

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) organitza, amb el suport de l'Ajuntament de Rubí, un nou cicle de xerrades en línia sobre salut i maternitat. Es tracta de sessions gratuïtes d'una hora de durada a càrrec de professionals del CST que aborden qüestions d'interès per a dones que vulguin ser mares, que estiguin embarassades o que ja hagin parit.

La primera xerrada tindrà lloc el proper dijous 27 de maig sota el títol Cures preconcepcionals: com arribar a l'embaràs en un estat òptim de salut. En aquesta sessió, la llevadora d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Inma Melús Nuño repassarà tots aquells temes que cal tenir en compte a l'hora de planificar un embaràs, com és l'exploració de l'estat de salut i dels antecedents familiars, la detecció de possibles factors de risc, les recomanacions pel que fa a alimentació, activitat física o higiene bucodental, entre d'altres, i els dubtes que acompanyen l'inici de la maternitat.

El 3 de juny, Eva Artieda Oseñalde, llevadora de la sala de parts i d'ASSIR, oferirà la xerrada Autocura: per a una experiència positiva de l'embaràs i el part. En aquesta ocasió, s'explicaran els canvis fisiològics que es produeixen durant la gestació, les cures que cal tenir en compte per afrontar-los de la millor manera possible, els recursos de què disposa el CST per ajudar les mares i com elaborar un pla de naixement.

La tercera sessió del cicle arribarà el 10 de juny amb el títol El postpart: consells per sobreviure els primers dies. La llevadora d'ASSIR Sandra Bertrán Borràs hi tractarà totes aquelles qüestions que preocupen les dones que acaben de ser mares: l'inici de l'alletament, els aspectes que intervenen en un postpart precoç –vincle amb el fill o filla, canvis físics i emocionals de la mare, cures de la mare i del nadó i consells per a la parella–, la sexualitat després del part i els recursos del CST per atendre les mares que es troben en aquesta etapa.

Finalment, el 17 de juny, s'impartirà la xerrada Neix el meu fill... A quins drets i ajudes puc optar?, a càrrec de Mireia Nieto Benito, treballadora social dels CAP Anton de Borja i Sant Genís. En aquesta sessió, s'abordaran nombroses qüestions pràctiques, com ara els permisos de maternitat i paternitat, les prestacions econòmiques vigents, el registre del nadó o l'alta al padró municipal, entre d'altres.

Tot i que el cicle tracta l'embaràs i la maternitat, està obert a tota la ciutadania, no només a les dones. Totes les xerrades es faran a partir de les 18.30 h a través de la plataforma de videoconferències Zoom. L'accés serà lliure a través d'aquest enllaç, introduint l'identificador de reunió 843 9462 0911 i el codi d'accés 637089. Les persones que hi assisteixin tindran la possibilitat de formular preguntes al final de cada sessió.