L'Ajuntament posa en marxa la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí
Aquesta iniciativa reuneix a una gran diversitat d'agents per definir els objectius prioritaris de la ciutat que incidiran directament en la millora de la competitivitat industrial i la qualitat de vida de les persones
L'Ajuntament de Rubí ha posat en marxa la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR), una iniciativa pionera a Catalunya que vol millorar la competitivitat del teixit empresarial de la ciutat mitjançant la concertació, la governança i el treball conjunt amb les organitzacions que tenen un alt impacte a la ciutat per d’aquests manera, millorar també la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes.
El nou òrgan té com a finalitat treballar les actuacions prioritàries per desplegar el Pla Director de Polígons d'Activitat Econòmica, eix de l'estratègia de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la ciutat, repensant el model de ciutat incidint en aspectes vinculats a la planificació del territori, les necessitats de les empreses i la generació de coneixement.
L'acte ha reunit a 27 agents, entre els quals es troben la Universitat Politècnica de Catalunya (UPS), Eurecat, Cecot, Diputació de Barcelona, empreses tractores del territori representades per DSV, Campos Estela i Vakkimsa, el Consell de la Formació Professional de Rubí, els Sindicats UGT i CC.OO, Col·legis Professionals i diferents àrees de l'Ajuntament de Rubí.
“Creiem que impulsar l’activitat empresarial, i en definitiva facilitar l’activitat econòmica, és, juntament amb l’educació, la millor de les polítiques d’ocupació que podem posar a la pràctica per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Però no volem ni podem fer-ho sols. Aquesta taula neix també per impulsar un nou sistema de treball en xarxa que situa l’empresariat, els agents de coneixement i les entitats de territori en un espai de presa de decisions. Els volem en aquesta banda. Els volem corresponsables de les polítiques econòmiques del municipi” ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez.
A continuació Rafael Güeto, Regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, ha destacat “oportunitat de posar en marxa una iniciativa com la Taula de la Competitivitat Industrial que ha obtingut una l'excel·lent acceptació: el 93% dels agents consultats consideren que el projecte és necessari i pot aportar solucions a la ciutat i el 91% de les organitzacions consultades participaran en les sessions de treball”. Güeto també ha destacat que la incorporació en aquesta iniciativa de la visió dels agents permet enfocar el desplegament d'actuacions amb més eficiència i impacte optimitzant els recursos i posant en valor el coneixement dels participants.
Jordi Núñez, Director de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local ha destacat la transversalitat i alta implicació dels agents a aquesta iniciativa, participant en les decisions i en la definició de desplegament d'objectius.
Durant aquesta primera sessió grupal s'ha portat a terme un anàlisi final de les prioritats de Rubí per als propers anys per a la millora de la competitivitat industrial, però també per crear una ciutat més sostenible i orientada a les necessitats de les persones. Entre altres aspectes les organitzacions implicades han destacat la importància de la millora de la mobilitat, la planificació urbanística, l'adaptació de la formació a les necessitats de les empreses i la facilitació a l'accés de les persones a un lloc de treball, la incorporació de projectes que reforcin el potencial de la comarca i posar en valor els atributs que defineixen a la ciutat de Rubí.
En els propers mesos la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí, constituirà les taules de treball específiques amb objectius concrets i assolibles i fomentarà la implicació de la ciutadania potenciant la transparència i la proactivitat per fer que Rubi sigui una ciutat amb caràcter industrial però on les persones són el centre.