Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu s’obren aquest dijous

La divulgació cultural i les propostes familiars són dos dels eixos de la programació de l’equipament municipal per a aquest trimestre

Les inscripcions per als nous cursos, tallers i activitats familiars de l’Ateneu Municipal s’obriran aquest dijous 15 de setembre a les 10 h. La programació de l’equipament per a aquesta tardor inclou propostes per a tot tipus de públics, des de la infància fins a la gent gran, i té la divulgació cultural com a gran protagonista.

En l’apartat de cursos i tallers d’art i humanitats, es reprèn el Club de lectures de filosofia contemporània a càrrec de Wenceslao Galán i s’inicia un nou Club de lectura criminal amb Isabel Mercader. En l’àmbit de l’expressió i la creativitat, s’ofereixen novament els cursos d’urban sketching i aquarel·la.

Dins les conferències i seminaris, el cicle Papers íntims. Diaris d’escriptors, a càrrec de la crítica literària Marina Porras, seguirà el seu recorregut per la literatura universal abordant les figures de Josep Pla, Virginia Woolf i Joan Ferraté. També repetirà la proposta Camps de Cotó 2.0, que aprofundeix en el gènere del jazz.

La música, de fet, té un paper destacat dins la nova programació de l’equipament municipal. Aquesta tardor, es reprendrà el cicle Vespres de jazz i versos, amb jazz en directe i la participació de les autores Montse Flores, Raquel Santanera i Víctor Bonet. La proposta Conta’m una òpera seguirà divulgant aquest gènere al fil de la programació del Liceu. I s’oferiran actuacions destacades dins el 10è Cicle de Jazz ─Pere Soto, Víctor de Diego i Matthew Simon─ i de la programació de música clàssica.

Aquest trimestre, l’Ateneu tornarà a ser la seu del Documental del mes. Cada darrer divendres del mes, s’hi podran veure pel·lícules documentals que aborden temàtiques de caire social, poític i econòmic: al setembre, serà el thriller trepidant El secreto del Doctor Grinberg; a l’octubre, Rebellion, sobre els orígens del moviment Extinction Rebellion; al novembre, Estimada Sara, un emotiu retrat de la primera dona taxista d’Afganistan; i al desembre, Karaoke Paradise, que explica la passió dels finlandesos pels karaokes.

Les arts escèniques tindran igualment el seu racó a l’Ateneu. Dins l’any Gabriel Ferrater, que commemora el centenari del naixement del poeta i crític literari català, el 29 d’octubre s’estrenarà l’obra de teatre Planeta Ferrater, dirigida per Lluis Anton Baulenas.

 

Activitats familiars

Les propostes familiars són un dels grans èxits de la programació de l’Ateneu. Aquest trimestre, tornen els tallers d’art i creativitat adreçats a infants a partir de 6 anys, amb sessions dedicades a dibuixar elements de la natura (8 d’octubre), jugar amb l’escultura (5 de novembre) i experimentar amb el gravat (17 de desembre).

Als jardins de l’Ateneu, hi haurà teatre per a tota la famíla: Contes que fan bullir el calder de la iaia Maria (15 d’octubre) i Contes i dites de tardor (12 de novembre). També s’hi programaran espectacles musicals pensats per als més petits de la casa: El cargol Pol i els seus amics (22 d’octubre) i La perruca de Bach (19 de novembre).

   

Inscripcions

Els cursos, tallers i activitats familiars de l’Ateneu requereixen d’inscripció prèvia, que es podrà fer a partir d’aquest dijous 15 de setembre a les 10 h en línia al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l'Ateneu. A causa de l'alta demanda, les inscripcions per a les propostes familiars de música i teatre s'obriran un mes abans de l'activitat per assegurar-ne la màxima accessibilitat.