Rubí commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau
400 nens i nenes de nou escoles de la ciutat exposen al Celler una obra artística col·lectiva que representa la seva visió de la pau
400 nens i nenes de sisè de primària de nou escoles de Rubí han participat aquest dilluns en la primera trobada interescolar de la ciutat per commemorar el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP), una jornada que recorda el llegat pacifista de Mahatma Gandhi i coincideix amb l’aniversari de la seva mort. La commemoració ha girat al voltant de l’exposició col·lectiva Resseguint la Pau, que es pot veure a la sala de les Tines del Celler fins al 12 de febrer.
L’alumnat de 6è de primària de les escoles participants -Escola Schola, Escola del Bosc, Escola Ca n'Alzamora, Escola Mossèn Cinto Verdaguer, Escola de Ca n'Oriol, Escola Ribas, Escola Ramon Llull, Institut-Escola Teresa Altet i Germans Maristes- ha treballat a l’aula una obra de mig o gran format que ha resseguit les siluetes dels i les alumnes sobre una tela convertida en llenç. A través de la creació de l’obra artística, els nens i nenes han pogut treballar competències individuals i col·lectives relacionades amb els drets humans. Així, l’activitat promou el respecte per l’altre, el dret a la no discriminació des del treball en equip i la cooperació entre infants.
L’acció ha culminat aquest dilluns amb la unió de totes les obres en una exposició col·lectiva que els i les alumnes han pogut visitar en primícia acompanyats de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora de Cooperació, Elena Montesinos Pujante.
“Des d’on podem incidir perquè aquest món sigui millor és des de l’educació. Avui parlem de la pau i la no-violència i estem convençudes que des de l’educació és des d’on hem de treballar aquests valors. És el nostre deure i la nostra obligació fer-ho”, ha argumentat l’alcaldessa. ResSeguint la Pau és una activitat que s’ofereix als centres a través de la Guia Educativa i que es coordina des del servei de Cooperació municipal amb l’entitat Creart. Per la regidora de Cooperació, “és molt important treballar els valors de no-violència i de resolució de conflictes per posar una pantalla davant dels discursos d’odi que poden acabar materialitzant-se en violència”.
L’obra col·lectiva estarà exposada al Celler fins al 12 de febrer per tal que la pugui veure tothom qui ho vulgui i que l’alumnat ho pugui visitar amb les seves famílies. El Celler està obert al públic de dijous a diumenge d’11 a 14 h i de dijous a dissabte, també de 17 a 20 h.