Rubí empresa obre una nova edició del Projecte de Millora de la Competitivitat
30 empreses rubinenques s’hi han sumat durant el 2024 i han rebut 34 serveis d’assessorament totalment subvencionats per l'Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona per millorar la seva competitivitat
L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Empresa i amb el suport de la Diputació de Barcelona, obre una nova edició del Projecte de Millora de la Competitivitat (PMC), amb l’objectiu d’oferir assessorament especialitzat a petites i mitjanes empreses (PIMEs) i autònoms del municipi. Hi poden optar empreses amb domicili social al municipi de Rubí i que tinguin la matriu o centre de decisió a la demarcació de la ciutat. Les empreses han d’estar el dia amb les seves obligacions laborals, tributàries i fiscals respecte a l’AEAT i la Seguretat Social i disposar de la corresponent llicència o comunicació d'inici d'activitat presentada a l'Ajuntament. Les companyies interessades a formar part del projecte han d’omplir un formulari perquè es pugui valorar la seva candidatura. Durant el 2024, 30 empreses s’han beneficiat del programa i han rebut 34 serveis d’assessorament personalitzat.
El Projecte de Millora de la Competitivitat està totalment subvencionat per l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona. Això permet que les empreses participants rebin un servei valorat en fins a 2.500 €, sense cap cost i facilita l’accés a recursos de qualitat que ajuden a consolidar i fer créixer els negocis locals.
Serveis d’assessorament adaptats a les necessitats empresarials
El PMC s’ofereix des de l’any 2010 i ha treballat amb més de 180 empreses de Rubí, facilitant eines i estratègies per millorar la seva activitat, potenciar la seva presència al mercat i augmentar la seva competitivitat. En les enquestes de satisfacció, el programa ha obtingut una valoració mitjana de 4,7 sobre 5, demostrant l’alt grau de satisfacció de les empreses participants.
Els serveis d’assessorament de la passada edició s’han distribuït en diferents àmbits estratègics per respondre a les necessitats específiques de cada empresa. L’ampli ventall d’assessories ha permès a les empreses millorar aspectes com la digitalització, l’optimització de processos, la innovació tecnològica, l’estratègia comercial i la internacionalització. Les categories més sol·licitades han estat Mentoria i Transformació Empresarial (MET) amb 10 serveis (29,41%); Millora d'Operacions (MO) amb 6 serveis (17,65%), Economia Circular (EC) amb 5 serveis (14,71%); Màrqueting i Comunicació (MC) amb 5 serveis (14,71%); Competències Específiques (CE) amb 5 serveis (14,71%) i Internacionalització (IN) amb 3 serveis (8,82%).
Les empreses que han format part de l’edició de 2024 del projecte provenen de diversos sectors: indústries manufactureres (36,67%), serveis professionals i tècnics (13,33%), altres serveis (13,33%), activitats immobiliàries (10%) i comerç a l’engròs i detall (10%). La majoria eren societats limitades (60%).