Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí expressarà el seu rebuig a la violència masclista amb un acte a la plaça del Doctor Guardiet Aquest dissabte a les 12 h, tindrà lloc la lectura del manifest unitari a càrrec de l’alumnat de l’Institut L’Estatut https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí expressarà el seu rebuig a la violència masclista amb un acte a la plaça del Doctor Guardiet

Aquest dissabte a les 12 h, tindrà lloc la lectura del manifest unitari a càrrec de l’alumnat de l’Institut L’Estatut

Imatge de la commemoració d’enguany.
Imatge de la commemoració d’enguany

L’Ajuntament de Rubí commemorarà aquest dissabte el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb un programa d’activitats que busca sensibilitzar el conjunt de la ciutadania i avançar en l’objectiu de posar fi a aquesta xacra social. “El clam en contra de la violència masclista és més vigent que mai a la nostra ciutat, on malauradament hem hagut de lamentar aquest octubre la mort d’una veïna a mans de la seva exparella. El seu record el tindrem molt present aquest dissabte, quan ens reunim un cop més per rebutjar qualsevol tipus d’agressió envers les dones”, ha declarat la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas.

Coincidint amb el 25 de novembre, la plaça del Doctor Guardiet acollirà els actes centrals de la commemoració. A partir de les 12 h, l’alcaldessa, Ana María Martínez, i l’alumnat de l’Institut L’Estatut faran lectura del manifest unitari consensuat per la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions provincials i les dues entitats municipalistes. A continuació tindrà lloc una actuació a càrrec de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i la performance Fueron felices (y feministas), amb els grups rubinencs SIART, Escena 13 i DEKU Produccions. La jornada es tancarà amb una xocolatada per a totes les persones assistents.

Amb l’objectiu que la commemoració tingui la màxima repercussió, també s’han previst actes diumenge 26 a la plaça de Ca n’Oriol. A partir de les 11 h, se celebrarà un vermut musical amb el grup Canciones de Nadie, després del qual es repetirà la lectura del manifest, novament a càrrec de l’alumnat de l’Institut L’Estatut, i la performance Fueron felices (y feministas).

Treballant per l’eradicació de la violència
El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Rubí treballa per promoure la igualtat d’oportunitats i lluitar contra la discriminació per raons de gènere, oferint a les dones informació i recursos de forma gratuïta i confidencial. El seu Servei Psicològic té 212 expedients vigents, 109 dels quals es corresponen amb casos nous d’aquest any ─amb un total de 897 visites realitzades─. 24 dones ateses per aquest servei han estat derivades al Servei Jurídic. Pel que fa a aquest darrer servei, ha atès aquest 2017 un total de 72 dones ─amb un total de 144 visites─ per temes civils i de família. D’aquestes, nou han comunicat que patien casos de violència i han estat derivades al Servei Psicològic. Així, hi ha 39 dones ateses per tots dos serveis.

La Casa d’Urgències, servei destinat a acolliments de curta durada de dones i menors al seu càrrec que pateixen violència de gènere i que estan en una situació de perill, ha registrat aquest 2017 quatre ingressos de dones de Rubí. D’altra banda, en virtut del conveni que hi ha amb altres ajuntaments, ha tingut lloc un ingrés de Sant Cugat.

Els Ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, mitjançant un conveni amb Creu Roja, també disposen d’un Punt de Trobada que garanteix un espai de neutralitat per a aquelles parelles amb menors que tenen dificultats per desenvolupar els règims de visites normalitzats. En aquest espai, s’ha atès 15 dones de Rubí, amb sis ordres d’allunyament.

Pel que fa al servei de teleassistència mòbil per a dones que pateixen o han patit violència de gènere (ATENPRO), compta actualment amb 38 usuàries, 19 de les quals s’hi ha incorporat aquest any.

A través del SIAD, la regidoria de Polítiques d’Igualtat també treballa en l’organització d’activitats adreçades a col·lectius específics. Entre les quals, el taller Oh! L’amor!, un espai per a dones joves d’entre 14 i 18 anys on es reflexiona sobre les relacions de parella. Nou noies participen en aquest taller.

És molt important que les dones que pateixen violència masclista, però també el seu entorn, coneguin els serveis que els ofereix l’Ajuntament a través del SIAD. Hi trobaran bons professionals que els ajudaran a fer front a aquesta difícil situació. D’altra banda, també han de saber que tenen a la seva disposició el telèfon 900 900 120, un servei d’atenció de la Generalitat permanent, gratuït i confidencial contra la violència masclista”, ha recordat la regidora Maria Mas.