Rubí ha recollit 18 camions de material per Ucraïna
L’ONG local Rubí Solidari, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, ha organitzat la jornada ‘No a la guerra, construïm la pau’ que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler el 31 de març
Entre el 7 i l’11 de març, Rubí ha recollit 18 camions de material per Ucraïna dels dos punts de distribució de l’Ajuntament habilitats a Rubí Forma i al mateix edifici municipal. El material s’ha triat i classificat gràcies a una vintena de persones voluntàries inscrites a la borsa de la xarxa de voluntariat de Rubí que han preparat les donacions per al seu enviament a Ucraïna. Aquesta setmana, un camió, gentilesa de l’empresa local Sircat, ha traslladat tot el material recollit fins al magatzem de la Zona de Franca que ha habilitat el Consolat General d’Ucraïna a Barcelona. En total, les aportacions dels rubinencs i rubinenques han omplert 12 palets industrials amb articles d’alimentació, alimentació per nadons, medicaments, material sanitari, mantes i articles d’higiene personal i de primera necessitat, entre d’altres. Ara, el personal del Consolat General d’Ucraïna a Barcelona coordinarà l’enviament a territori ucraïnès. Les donacions de roba les ha recollit la Fundació Solidança d’Economia Social i Solidària, que gestiona la recollida de roba per a les persones refugiades ucraïneses.
Fins al moment, el servei d’Acollida i el Punt d’Informació i Orientació (PiO) ha atès a 24 persones adultes d’origen ucraïnès que han arribat a la ciutat i 18 menors.
S’han rebut 60 oferiments de veïns i veïnes, dues empreses locals i dues entitats locals per donar suport a la campanya en el que calgui. “Agraïm molt a tothom les donacions de material i, de manera especial, agraïm a les persones voluntàries que ens han ofert el seu temps i la seva dedicació. A l’Associació Veïnal Ca n’Oriol, els Castellers de Rubí, la Penya Cultural Flamenca Calixto Sánchez i la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Rubí per cedir-nos els seus locals i a l’empresa Sircat per facilitar el transport de tot el material recollit fins al punt de recollida habilitat pel Consolat d’Ucraïna. A tots, moltes gràcies. Rubí ha demostrat de nou que és una ciutat solidària”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.
"El context actual ha posat de manifest que cal incidir, especialment, en la formació de les generacions més joves. És important entendre que la Cooperació Internacional ha d'incloure accions de sensibilització, informació i educació per una ciutadania global. És per això que des de l'Ajuntament impulsem projectes i accions en col·laboració amb el teixit associatiu per fomentar aquests valors entre la ciutadania", explica la regidora de Solidaritat i Cooperació, Elena Montesinos Pujante.
Seguint les recomanacions de les organitzacions humanitàries, a partir d'ara es demana que els donacions siguin econòmiques i no materials. Per aquest motiu, es tanquen els punts de recollida de material.
Jornada No a la guerra, construïm la pau
L’ONG local Rubí Solidari, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, ha organitzat la jornada No a la guerra, construïm la pau que tindrà lloc a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler el 31 de març de 17.30 a 21 h.
La jornada oferirà quatre ponències: Perquè s’ha arribat a la guerra, a càrrec de Pere Ortega Gras, president honorari del Centre d'Estudis per la Pau J.M. Delàs; Els mitjans de comunicació en aquest conflicte amb Sònia Herrera Sánchez, Doctora en Comunicació Audiovisual especialitzada en periodisme de pau i educomunicació i Mirada pacifista de les guerres, a càrrec de Tica Font Gregori, fundadora i col·laboradora del Centre d'Estudis per la Pau J.M. Delàs. Finalment, Pere Brunet Crosa, doctor, catedràtic i divulgador científic en l'àmbit de la pau clourà la jornada amb la ponència Ucraïna: armes, negoci i reptes.
La proposta té per objectiu fomentar la cultura de la pau en oposició al discurs bèl·lic i és uns dels compromisos adquirits en el marc de l’últim Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació.