Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí incrementa gairebé un 6% els nivells de recollida selectiva respecte a l’any anterior Una de les fraccions que més ha crescut ha estat la del paper i el cartró i la de l’esporga, que ha ascendit un 26% https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí incrementa gairebé un 6% els nivells de recollida selectiva respecte a l’any anterior

Una de les fraccions que més ha crescut ha estat la del paper i el cartró i la de l’esporga, que ha ascendit un 26%

L’alcaldessa i el regidor, donant a conèixer les dades relatives a l’any 2017 (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor, donant a conèixer les dades relatives a l’any 2017 (foto: Localpres)

L’any 2017, Rubí ha superat en gairebé 6 punts els nivells de recollida selectiva a la ciutat respecte a l’any anterior. Concretament, s’ha passat del 29,7% el 2016 al 35,4 % el 2017. Aquestes dades demostren que la campanya “RECICLA! Posa colors a la ciutat”, que l’Ajuntament va iniciar a principis de l’any passat animant la població a reciclar, està donant els seus fruits.

A banda de la xifra general, també ha augmentat el percentatge de recollida de les diferents fraccions. Pel que fa a l’esporga i el paper i cartró, s’ha incrementat en un 26% respecte a l’any anterior. També s’ha recollit un 10,4% més de vidre, un 9,7% més d’envasos i un 4,5% l’orgànica.

Aquest dimecres, l’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, han donat a conèixer aquestes dades, que han qualificat de bones, tot i que han assegurat que cal continuar avançant en aquest camí. “Aquesta millora demostra que la població està sent conscient de la importància que té separar i reciclar”, ha comentat l’alcaldessa. “Des de l’administració hem de continuar animant els veïns i veïnes a preocupar-se pel món, perquè només en tenim un i l’hem de cuidar i deixar-lo millor pels nostres fills i filles”.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient ha assegurat que, per aconseguir bons resultats, cal que tothom s’impliqui en el reciclatge: “La nostra intenció és continuar apostant per aquest tarannà, que ha de ser quotidià, normalitzat. Tots hem de reciclar cada vegada més, hem de generar menys residus. L’Ajuntament estarà al costat de la ciutadania per donar-los suport en aquest camí”. En aquest sentit, Moisés Rodríguez ha explicat que l’Ajuntament va incorporant paulatinament bateries de contenidors completes, on hi hagi les 5 fraccions. “Volem posar-ho fàcil a la ciutadania a l’hora de fer el triatge i la recollida selectiva i que ho puguin fer a tocar de casa seva”.  

Dades positives
El 2017, els rubinencs i les rubinenques han generat prop de 32.000 tones de residus municipals, de les quals unes 11.300 tones són de recollida selectiva (fraccions reciclables) i les altres 20.700 tones s’han abocat al contenidor de la resta (residus que van a parar, bàsicament, a l’abocador, passant prèviament pel Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, on es procura aprofitar alguns dels materials reciclables que hi ha entre aquests residus).

Tant l’alcaldessa com el regidor de Medi Ambient han valorat molt positivament que la fracció resta hagi disminuït un 5%. Aquest descens va íntimament relacionat a la millora de les altres fraccions i afavoreix que el cost global anual del tractament al CTR-Vallès hagi descendit un 4,5%. Durant el 2017 també s’ha mantingut la mateixa generació de residus per habitant i dia que l’any 2016: 1,16 kg habitant/dia.

Rodríguez també ha recordat que Rubí està a la recta final de l’aprovació del Pla Local de Residus, un document que recull l’estratègia del municipi en matèria de recollida de residus dels propers anys i que també contempla les línies marcades pel PRECAT i el PREVOC. Les dades assolides el 2017 apropen Rubí a la mitjana catalana, que és del 38,9%.