Rubí participa al Programa de Generació d’Idees de la UAB amb un repte sobre eficiència energètica
L’Ajuntament convidarà els participants a aplicar la cultura de l’eficiència energètica en organitzadors, artistes i públic d’esdeveniments culturals
L’Ajuntament de Rubí és una de les sis administracions, entitats i empreses que col·laboraran enguany al Programa de Generació d’Idees del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) plantejant un repte tecnològic. La nostra ciutat demanarà als participants d’aquesta edició que busquin maneres d’aplicar la cultura de l’eficiència energètica en l’organització d’esdeveniments culturals, amb l’objectiu final d’implicar les indústries del sector en el canvi de model energètic i, alhora, ajudar-les a millorar la seva competitivitat empresarial.
El Programa de Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB vol facilitar als investigadors del campus eines per saber com transferir la seva tecnologia a la societat. En aquesta cinquena edició, la proposta se centra en les indústries culturals, creatives i basades en l’experiència, i compta amb reptes proposats pels ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola, així com pel Primavera Sound, l’empresa Air Liquide i el Barcelona Synchroton Park. “L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la interacció de les indústries creatives amb el món científic i empresarial, i acabar creant projectes d’R+D+I conjunts per tal de trobar productes i solucions innovadores i aprofitar les tecnologies que desenvolupen els investigadors del Campus de la UAB”, ha explicat Júlia Palma, responsable de l’Àrea d’Emprenedoria del Parc de Recerca UAB i coordinadora del programa.
El projecte es posarà en marxa el proper mes d’octubre. Durant vuit setmanes, els participants treballaran en equips multidisciplinaris per desenvolupar la seva idea i fer un primer pla de negoci. La primera fase consistirà en diferents sessions creatives per generar idees i donar-los forma. A la segona fase, els participants rebran formació en aspectes clau com la propietat intel·lectual i la valorització, el model de negoci, el finançament i les tècniques de presentació. Per últim, l’1 de desembre els finalistes presentaran els seus projectes davant d’experts en valorització d’idees de negoci, que s’encarregaran d’escollir els tres guanyadors. El primer premi consistirà en 2.500 euros i sis mesos d’incubació a l’edifici Eureka del Parc de Recerca UAB; el segon premi, en 1.500 euros i els mateixos sis mesos d’incubació; i el tercer premi serà de 1.000 euros i tres mesos d’incubació.
Per al regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de l’Ajuntament de Rubí, Rafael Güeto, participar en aquest programa del Parc de Recerca UAB representa “una excel·lent oportunitat de traslladar a altres àmbits la bona feina que s’està fent a la ciutat en matèria d’eficiència energètica a través del projecte Rubí Brilla. Aquesta iniciativa ens permet fer una pas més cap al canvi de model energètic, un objectiu d’abast global però que, tal com ha demostrat Rubí, es pot i s’ha de treballar des del municipalisme”.