Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reconeix l’alumnat més brillant de la ciutat a l’entrega del premi Miquel Segura i les distincions a les millors notes d’accés a la universitat Una representació de la comunitat educativa de la ciutat s’ha aplegat aquest dimarts al Castell en un acte presidit per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí reconeix l’alumnat més brillant de la ciutat a l’entrega del premi Miquel Segura i les distincions a les millors notes d’accés a la universitat

Una representació de la comunitat educativa de la ciutat s’ha aplegat aquest dimarts al Castell en un acte presidit per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez

L’alcaldessa i el regidor d’Educació amb l’alumnat guardonat i els representants dels centres educatius (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa i el regidor d’Educació amb l’alumnat guardonat i els representants dels centres educatius (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Carla Bello Freixes, del Col·legi Maristes Rubí, ha guanyat el 22è Premi Miquel Segura de recerca amb el treball ‘Les persones amb albinisme a l’Àfrica subsahariana’. Tal com recull el títol de la seva feina, Bello ha investigat la discriminació de les persones amb albinisme a l’Àfrica subsahariana i es pregunta si hi ha plans d’acció concrets i reals per protegir-les. “És un treball basat en el respecte. És un treball amb el que pretenc lluitar contra les injustícies a les que s’enfronta aquesta minoria. És el meu megàfon, amb el qual donaré veu a les persones amb albinisme per fer conèixer la seva realitat i aportar el meu granet de sorra. Ningú escull on néixer ni la seva herència genètica”, diu Bello Freixes a la introducció de la seva recerca. El jurat n’ha valorat la metodologia emprada, la capacitat de síntesi i les conclusions obtingudes.

Els tres finalistes d’aquesta 22a edició dels guardons han estat: Find my pet: self-sufficient mobile application simplifie the process of meeting pets again with their owners de Luis Castillo González del Col·legi Maristes Rubí (1r finalista); Desenvolupament d’un sistema de doble detecció molecular per PCR pels virus de la pesta porcina clàssica i de la pesta porcina africana de Hafsa Oulad El Hadj Boufous i Natàlia Cardó Castiñeira de l’Institut J.V. Foix (2n finalista); i Programació i anàlisi d’una xarxa neuronal artificial amb la capacitat de reconèixer paisatges (3r finalista) de Mouad El Messaori i Druss Sentís Cahué de l’Institut Duc de Montblanc. La present edició del premi ha registrat una participació de 20 treballs.

El Premi de recerca Miquel Segura porta el nom de Miquel Segura i Mitjans (1895-1963), qui va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Rubí durant els anys previs a la Guerra civil i va impulsar a la ciutat diversos projectes relacionats amb la cultura i l’educació. Com cada any, el seu fill, Jaume Segura Illa, ha estat l’encarregat de lliurar el premi. En agraïment al suport de la família Segura, que aporta la dotació econòmica del guardó, l’alcaldessa li ha fet entrega d’un obsequi institucional.

L’acte d’aquest dimarts també ha servit per fer un reconeixement a l’alumnat que ha obtingut les millors notes d’accés a la universitat dels centres de secundària de Rubí. Per determinar les millors qualificacions s’ha tingut en compte la Nota d’Accés a la Universitat (NAU), que s’obté de la mitjana entre la Prova d’Accés a la Universitat (PAAU) i la nota del batxillerat. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; el regidor d’Ocupabilitat, Educació i Escoles Artístiques, Víctor García Correas, i un representant de cada institut han entregat un guardó als tres alumnes amb millors qualificacions dels sis instituts de la ciutat.

Els i les alumnes que han obtingut millors notes han estat: Nicole Rodríguez Rubio, Guilia Rossi Sampablo i Carla López Boza de l’Institut La Serreta; Carla Bello Freixes, Ingrid Salas Carreras i Luis Castillo González del Col·legi Maristes Rubí; Judith Agel Gelis, Judit Galobart Briega i Emma Pascasio Espejo de l’Institut L’Estatut; Aina Cánovas Iglesias, Ahlam Barrouhou Berrouhou i Maria Arias Martin de l’Institut Duc de Montblanc; Andrea Antonio López, Angelines Noemí Ochoa Castillo i Júlia Molner García de l’Institut Torrent dels Alous i Iris Puigdoménech Pons, Hafsa Oulad el Hadj Boufous i Natàlia Cardó Castiñeira del JV Foix.

La màxima edil ha donat l’enhorabona a tots i totes les premiades i s’ha compromès a continuar treballant perquè tinguin “una ciutat que sigui mereixedora del vostre talent i les vostres capacitats i que us garanteixi tot allò que necessiteu per fer realitat el vostre projecte de vida”. Martínez també ha animat als i les joves a participar activament en la construcció del Rubí del futur: “estic convençuda que la planificació de la ciutat que volem pel 2030 necessita de la vostra excel·lència i sé que la feina en equip sempre ens fa arribar molt més lluny”.

Durant l’acte, s’ha ofert la xerrada Una pinzellada a la recerca en l’àmbit de les Humanitats, a càrrec del doctor en Història, Eduard Puigventós López.

Objectius de Desenvolupament sostenible