L’alcaldessa, donant la benvinguda a la vintena de tastadors al Celler (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Una vintena d’experts trien els millors vins de Catalunya d’enguany al Celler de Rubí

Durant el tast final dels Premis Vinari, l’alcaldessa ha avançat que l’Ajuntament està treballant en l’organització de la Fira del Vi a principis de novembre

La Sala de les Tines del Celler de Rubí ha acollit aquest dilluns, per novè any consecutiu, el tast final dels Premis Vinari. Una vintena de professionals del món del vi han tastat a cegues les més de 200 referències que han arribat a la final del certamen que decideix els millors vins catalans de l'any. L'acte també ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, i la regidora de Comunicació, Annabel Cuesta Fabre. 

"Estem contents pel fet que aquest espai, al que anomenem la nostra 'catedral del vi', torni a ser testimoni d’aquest tast final dels Premis Vinari. I agraïm la confiança a Vadevi per fer possible que aquest acte es dugui a terme a la nostra ciutat, al nostre Celler", ha explicat l’alcaldessa.

Segons Esther Bachs, directora dels Premis Vinari, "per nosaltres és molt important que aquests més de 200 finalistes es reuneixin en un mateix sostre i que això ja no sigui un examen [...], ja que aquest dilluns els diferents vins venen a treure nota". La responsable dels guardons ha destacat el fet que els Premis Vinari vagin sumant edicions i fent costat al sector que, com altres, està patint els efectes de la pandèmia i, a més, de condicions meteorològiques adverses, com ara temporals, incendis o sequeres.

 

9a edició dels Premis Vinari

Després que aquest estiu s’hagin fet públics els millors vins joves dels Premis Vinari 2021, ara és el torn de les altres categories. Una mica més de 200 vins han arribat a aquest tast final després de superar la primera fase. Són blancs, negres, escumosos amb criances, fortificats, rancis i dolços.

Sommeliers, enòlegs, membres del panell de tast de l’INCAVI i prescriptors del sector vitivinícola català han estat els encarregats de posar nota als vins aquest dilluns a Rubí. Els que tinguin millor puntuació, es donaran a conèixer a la Gala de Tardor que es farà el 8 d’octubre a l’Auditori de Vilafranca del Penedès.

"Desitgem que aquests vins que avui s’han tastat a cegues puguin tornar a Rubí amb tots els honors perquè els rubinencs i les rubinenques els puguin degustar en primícia en el marc de la Fira del Vi, també al voltant d’aquest antic Celler Cooperatiu. Estem treballant per fer-ho possible i tant de bo que ens puguem tornar a saludar a principis de novembre", ha assegurat Ana María Martínez Martínez durant la seva intervenció abans d’iniciar-se el sopar posterior al tast. Segons la primera edil, la Fira s’organitzarà respectant les mesures recomanades per les autoritats sanitàries.

L’any passat, l’emergència sanitària de la COVID-19 va obligar a prescindir del tradicional sopar relacional, tot i que es va poder mantenir el tast final al Celler, "fidels al compromís de Vadevi i de la ciutat amb la promoció dels vins que es fan a Catalunya”, ha declarat l’alcaldessa. Aquest any, “recuperem el sopar però ho fem en un format més reduït i, evidentment, amb totes les mesures de seguretat de rigor".

Els Premis Vinari van néixer el 2013 i, des de bon començament, ho van fer lligats a Rubí i al Celler, un edifici obra de César Martinell.

A banda dels millors vins, els guardons també reconeixeran una trajectòria professional del món del vi, la millor etiqueta, el millor celler, el millor tastador/a i el millor projecte ecològic, a banda de la millor iniciativa innovadora i de dinamització enoturística.