Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A partir del 8 de juny els ciutadans podran votar per escollir la nova plaça Doctor Guardiet Les votacions es podran fer fins al 14 de juny els dies laborables a l’OAC del Centre i a l’edifici Rubí + D, i el cap de setmana a la mateixa plaça. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

A partir del 8 de juny els ciutadans podran votar per escollir la nova plaça Doctor Guardiet

Les votacions es podran fer fins al 14 de juny els dies laborables a l’OAC del Centre i a l’edifici Rubí + D, i el cap de setmana a la mateixa plaça.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, i el regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Martí Pujol, han presentat els 3 projectes seleccionats perquè els ciutadans puguin, a partir de dilluns, 8 de juny, escollir quin és el que finalment s’executarà a la Plaça Dr. Guardiet. Aquestes tres propostes s’ajusten al Pla d’usos, sorgit dels tallers participatius del gener que definien una plaça amb arbres, ombra i lluminositat, major espai per a infant, bancs i una àrea específica per a fer-hi activitats culturals i fires.

El jurat, format per tècnics municipals i un arquitecte designat pel Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, ha triat els treballs L’Aljub, Nucli Rubeo i Estrats-Estrets entre un total de 18 propostes presentades fins el 30 d’abril.

En la proposta l’Aljub, el jurat a valorat “la idea d’un espai obert i continu que garanteix una gran llibertat de circulació dels vianants i dona flexibilitat a la plaça per desenvolupar-hi diferents activitats”.

Pel que fa la proposta que porta per nom Nucli Rubeo, el jurat ha valorat “la qualitat ambiental que recull una bona part de l’arbrat existent i l’aportació de nous elements vegetals”
El treball Estrats-Estrets proposa un espai públic dividit en tres franges on s’emfatitza el perímetre de l’església i atorga als diferents espais, segons l’opinió del jurat, “qualitats funcionals i ambientals molt significatives”.

Plaça Dr. Guardiet: coneix el seu passat, decideix el seu futur

L’exposició que s’obre dilluns, 8 de juny, a partir de les 10 del matí ocuparà un espai d’uns 125 metres quadrats, distribuïts en 5 carpes en què hi hauran 6 plafons informatius amb els 3 projectes seleccionats i 9 plafons més explicant el procés participatiu i una retrospectiva fotogràfica històrica de l’evolució d’aquesta plaça.

El regidor Martí Pujol ha manifestat que l’objectiu de la mostra és “explicar, a alguns perquè ho recordin, i a altres perquè no ho coneixen, el paper que la plaça del Dr. Guardiet ha tingut a llarg de la història de la ciutat”. Pujol ha citat alguns dels esdeveniments que s’han donat a l’espai al llarg del temps, des de la seva aparició documentada l’any 986, passant per la celebració dels Consells generals de la Ciutat o la implantació dels primers espais comercials durant el segle XIV-XV fins als enterraments multitudinaris de l’any 58 per la mort de 10 treballadores de la fàbrica Biloca i Batlle i del 1984 per la mort de 6 socis de la Penya Blaugrana Ramon Llorens en desplaçar-se a un partit Barça-Madrid.

La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres de 10 a 13.30 h i de 17. a 20.30 h, dissabte l’horari serà ininterromput de 10 a 20 h i diumenge de 10 a 18.30 h.

Al llarg del cap de setmana tindran lloc a la mateixa plaça diverses activitats lúdiques per convertir la plaça en un espai de festa amb ballades de gegants, de l’Esbart Dansaire de Rubí, cantada d’havaneres i jazz en directe. Aquestes actuacions aniran acompanyades d’una xocolatada per a tothom dissabte per la tarda i un vermut diumenge al migdia. A les 2 de la tarda de diumenge es tancaran les activitats per fer compatible les activitats del Corpus Christi programades per aquell dia per l’església de Sant Pere.

Votació amb pantalla tàctil

Ahir vespre, l’Ajuntament va lliurar a la Comissió Cívica, formada per entitats i associacions locals estretament lligades a l’espai que es remodela, un document de garantia que detalla el procés de votació electrònic i els mecanismes que garanteixen la total transparència del procés. La Comissió també va conèixer a la trobada els 3 projectes que es podran votar.

Per participar en les votacions, s’haurà de tenir 16 anys, com a mínim l’últim dia de la votació, i estar empadronat a la ciutat abans de l’1 de gener de 2009, independentment de la nacionalitat a què es pertanyi. Segons les dades del padró municipal un total de 60.206 ciutadans, es a dir un 82,34% de la població, podran participar en l’elecció del projecte d’aquesta nova plaça.

Els participants hauran d’acreditar la seva identitat amb el DNI o NIE en el moment de la votació, que servirà per comprovar si s’està inscrit al padró. Quan s’hagi comprovat l’adscripció al padró, es podrà exercir la votació mitjançant les pantalles tàctils.

Les votacions es podran emetre els dies laborables en la Oficina d’Atenció al Ciutadà del Centre i en l’edifici Rubí + D de 9 a 14 i de 16 a 19 hores, per tractar-se de zones amb molta afluència de públic, i els caps de setmana, a través del mateix sistema de votació a l’exposició de la plaça, que estarà oberta de 10 a 20 hores dissabte i de 10 a 18.30 h diumenge.

A les 19 h, es farà l’escrutini públic a l’Ajuntament de Rubí i l’alcaldessa, Carme García, donarà a conèixer el resultat. L’alcaldessa ha manifestat satisfacció pel procés. “La gent cada cop se’l fa més seu i encara no es coneix ni el guanyador. Tenim ganes de saber quin projecte s’escull per poder començar les obres”. A partir de dilluns, 15 de juny, es començarà la redacció del projecte i un cop aprovat s’iniciaran les obres, l’any 2010.

Més informació del procés de remodelació a la web de l’Ajuntament ( www.rubi.cat/guardiet) i al bloc ( http://www.rubiguardiet.cat).